Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το ανέκδοτο με την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων θα τραβήξει πολύ;;;

Τόσους μήνες μας μιλάνε για απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, από χθες η απόλυση έγινε 'ανανέωση'...
Άσε που το ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι παίρνουν τηλέφωνα ορισμένοι στα υπουργεία και ρωτάνε τους υπαλλήλους πότε θα αποχωρήσουν για να πάρουν την θέση τους, ναι δεν είναι πλάκα είναι πραγματικό γεγονός.
Τι δήλωσε χθες ο κος Μανιτάκης για την "ανανέωση"...


Γνωστοποίησε ότι ο κύριος όγκος των υπάλληλων που θα αντικαταστήσουν τους 15.000 που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική αποχώρηση μέχρι το 2014, θα προέλθει από 10.000 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς στο ΑΣΕΠ που περιμένουν χρονιά να προσληφθούν.
 Επισήμανε επίσης την συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα ώστε να υπάρχει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση μια πρόσληψη.( άρα τι μας τα έχουν ζαλίσει τόσο καιρό για απολύσεις)
Στο σημείο αυτό ο υπουργός βεβαίωσε πως οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν άμεσα από την πρώτη απόλυση.
Αναφέρθηκε επίσης στην «επείγουσα ανάγκη» -όπως χαρακτηριστικά είπε- να ανανεωθεί το προσωπικό στο Δημόσιο τομέα, κάτι που θα γίνει με την διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί και βάσει της οποίας το ελληνικό δημόσιο περνάει από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μανιτάκης, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, σχολίασε: «Όπως ξέρετε από την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα, είναι επείγουσα ανάγκη να ανανεώσουμε το προσωπικό του Δημοσίου. Για κάθε αναγκαστική αποχώρηση, θα γίνεται μία πρόσληψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: