Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Προκλητικός ο Γιωργάκης γράφει στα @ρχιδι@ του την προανακριτική της βουλής και στέλνει υπόμνημα !

Υπόμνημα θα αποστείλει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση του μη ελέγχου των καταθετών που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ.
Το μεσημέρι έγινε γνωστό το περιεχόμενο της επικοινωνίας του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τον κ. Παπανδρέου. Από τις πρώτες πληροφορίες αρχικώς έμενε ανοικτό το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να στείλει υπόμνημα και να μην παραστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Περίπου στις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι τελικώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να παραστεί στη συνεδρίαση της Προανακριτικής στην οποία είχε κληθεί στις 9 Απριλίου...
Αλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον του διέρρεε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να παραστεί σε μια διαδικασία που συχνά βγαίνει εκτός ελέγχου.
Μένει πλέον να αποφασίσουν τα μέλη της επιτροπής ποια αντίδραση θα έχουν – στα περιθώρια που επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής - από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να στείλει υπόμνημα. Εάν δηλαδή επιλέξουν την λύση της βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα ή θα μείνουν ικανοποιημένοι από τις πληροφορίες που θα περιλαμβάνει το υπόμνημα.
Είναι πάντως ενδεικτικό της διάθεσης του κ. Παπανδρέου να εμπλακεί στη διαδικασία της Προανακριτικής ότι βγήκε στο τηλέφωνο όπου τον αναζητούσε ο κ. Μαρκογιαννάκης έπειτα από δύο ημέρες προσπαθειών του προέδρου της επιτροπής να ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό ότι η πλειοψηφία των μελών εισηγήθηκε την κλήση του κ. Παπανδρέου για να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: