Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Καμία απάντηση από το γενικό εισαγγελέα της Κύπρου για την υπόθεση του υιού του…

Πέρασαν σχεδόν 36 ώρες από την κυκλοφορία της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», η οποία κατήγγειλε τον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, ότι ανέστειλε ποινική δίωξη εναντίον του υιού του, και ο κ. Πέτρος Κληρίδης δεν εδέησε να απαντήσει για το σοβαρότατο αυτό θέμα. Σε άλλες χώρες, ο γενικός εισαγγελέας θα είχε παραιτηθεί πάραυτα....
Μετά τη δημοσίευση της είδησης, που προκάλεσε σοκ σε πολιτικούς και νομικούς κύκλους της κυπριακής πρωτεύουσας, έφτασαν στους δημοσιογράφους λεπτομέρειες και αυτής της υπόθεσης, αλλά και άλλων που έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου αλλά και άλλους συγγενείς του κ. Κληρίδη.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον κυπριακό λαό. Και αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής», πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος γράφει στο σημερινό της φύλλο τα εξής:

«Μείζον θέμα δημιουργείται από την ενέργεια του γενικού εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη να αναστείλει την ποινική δίωξη του γιου του που εκκρεμούσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Ο γιος του κ. Κληρίδη, Χριστόδουλος, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο στις 11/6/2011 όπου διαπιστώθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης, με ανασταλείσα άδεια κυκλοφορίας και χωρίς Πιστοποιητικό Καταλληλότητας Οχήματος.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», ο γενικός εισαγγελέας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, με επιστολή του προς το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 29/11/2011, καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες το γιο του, με πιο σοβαρή, βεβαίως, την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλης, όπου το δικαστήριο δύναται να επιβάλλει και ποινή φυλάκισης.

Η καταδίκη του θα έπληττε ανεπανόρθωτα και την καριέρα του ως δικηγόρου.

Η ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε στο δικαστήριο εναντίον του Χριστόδουλου Κληρίδη, 34 χρονών από την Λευκωσία, φέρει τον αριθμό καταχώρισης 40557/11.

Όπως επισημαίνει το «Έθνος της Κυριακής», επικοινώνησε την περ. Παρασκευή με το γενικό εισαγγελέα για να έχει και τη δική του άποψη για την υπόθεση, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει.

Ωστόσο, σε δεύτερη επικοινωνία που είχε μαζί του ο Έλληνας συνάδελφος, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι δεν κατανοεί γιατί κάποιος που είχε να καταγγείλει κάτι εναντίον του το έκανε, όχι στην Κύπρο, άλλα στην Ελλάδα, και ζήτησε ευγενικά από το συνάδελφο να μην τον ενοχλήσει ξανά για το θέμα αυτό.

Χθες προσπαθήσαμε κατ’ επανάληψη να επικοινωνήσουμε με τον κ. Κληρίδη τηλεφωνικώς, ωστόσο δεν τύχαμε καμίας ανταπόκρισης», αναφέρεται στο κείμενο του «Φιλελεύθερου».

http://www.philenews.com

@ignatiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: