Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Θεέ μου σε ευχαριστώ έζησα να το διαβάσω και αυτό ..."Telegraph: Μπουτάρης, η ελπίδα της Ελλάδας"

Ως η «ελπίδα της Ελλάδας» παρουσιάζεται ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε αναλυτικό ρεπορτάζ της Telegraph.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται ως πρότυπο για όλη την Ελλάδα χάρη στο ζήλο που έχει δείξει ο δήμαρχός της Γιάννης Μπουτάρης....

Το κείμενο ξεκινάει περιγράφοντας τη ζωή του κ. Μπουτάρη και τον εθισμό του στο αλκοόλ τον οποίο και κατάφερε να σταματήσει το 1990. Η κακή όμως αυτή συνήθεια δεν τον εμπόδισε να εκλεγεί δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας το 2011.

Ο ίδιος περιγράφεται στο κείμενο ως ένας απλοϊκός άνθρωπος ο οποίος μέσα στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα μάχεται για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας.

Το μεγαλύτερό πρόβλημα το οποίο προσπαθεί από την πρώτη μέρα της θητείας του να αντιμετωπίσει είναι το θέμα του πάρκινγκ στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Υποσχέθηκε καθαρούς δρόμους αλλά και μια πιο "καθαρή" κυβέρνηση υποσχόμενος ότι η πολιτική της δωροληψίας και της δημοσιονομικής απερισκεψίας φτάνει στο τέλος της. Το γεγονός ότι ο προκάτοχός του, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατηγορείται για υπεξαίρεση δεν τον έβλαψε καθόλου.

Στο ρεπορτάζ ο Γιάννης Μπουτάρης περιγράφεται ως ένας αντισυμβατικός χαρακτήρας ο οποίος δε διστάζει να φοράει κατά καιρός διάφορα βραχιόλια, να έχει στο δεξί του χέρι τατουάζ και να φοράει σκουλαρίκι. Επίσης, είναι από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που δε φοράει ποτέ γραβάτα.

Φυσικά, όπως αναφέρει το κείμενο, ένας τέτοιος αντισυμβατικός χαρακτήρας δεν είναι δυνατόν να μην έχει και εχθρούς φέρνοντας ως παράδειγμα την «επίθεση» που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης κατά την προεκλογική του εκστρατεία από τον Αρχιεπίσκοπο της Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Τέλος, το κείμενο υποστηρίζει ότι αν και οι Θεσσαλονικείς ρίσκαραν να τον ψηφίσουν τελικά η πρόωρη επιτυχία του ως δήμαρχος θεωρείται αναμφισβήτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: