Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο χάρτης του αίσχους..." Η μεγάλη Τουρκία " !

Διευρύνονται τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας, καθώς εκτός από νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου, που κατά καιρούς έχει αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία τους, τώρα επεκτείνεται στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, και φυσικά σε ολόκληρη την Κύπρο! ....



Αυτό το απίστευτο και ίσως αληθινό, αν πιστέψουμε τον χάρτη που παρουσίασε η διαδικτυακή εφημερίδα «Μιλιέτ», για δύο τρία λεπτά με τίτλο «Οικονομικά μεγάλη Τουρκία», ο οποίος περιλαμβάνει ως τουρκική επικράτεια ολόκληρη την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος χάρτης δεν είναι καινούργιος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ» στις 23 Μαρτίου και επαναλήφθηκε πριν από λίγες ημέρες για μικρό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα για περίπου δύο με τρία λεπτά, αλλά αυτή τη φορά στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, και αποσύρθηκε. Στην έντυπη έκδοσή της συνόδευσε τον χάρτη με τον τίτλο «Η Μεγάλη Τουρκία» και το σχετικό άρθρο, που δημοσίευσε έκανε λόγο για αναβίωση του παλαιού κεμαλικού σχεδίου από τις βόρειες περιοχές της Συρίας ως και τη Θεσσαλονίκη.

Στη διαδικτυακή της έκδοση ο τίτλος «Μεγάλη Τουρκία» διαφοροποιήθηκε και έγινε η «οικονομικά μεγάλη Τουρκία». Η συγκεκριμένη εμφάνιση μπορεί να διήρκεσε μικρό χρονικό διάστημα, στέλνοντας όμως σαφέστατα μηνύματα, αφού κατά καιρούς μεγάλοι αρθρογράφοι στις εφημερίδες «Μιλιέτ» και «Χουριέτ» πολλές φορές χρησιμοποίησαν τίτλους όπως «Buyuk Turkiye», δηλαδή μεγάλη Τουρκία, παραλληλίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο με την εύρωστη και πολλά υποσχόμενη οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Το ζήτημα ανακινήθηκε χθες, καθώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ. «Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα “Μιλιέτ” απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδαλώδης, που δεν αξίζει κάποιο σχόλιο από τον πρωθυπουργό, παρά μόνο περιφρόνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράικοφ.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν ότι «τέτοια δημοσιεύματα όχι μόνον είναι ανάξια διάψευσης, αλλά ακόμη και για να τυλίξεις ψάρια»!

εφημερίδα δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: