Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Άκης άρχισε να "κελαηδάει"...δεν φταίω μόνο εγώ ευθύνες έχει και ο Σημίτης και ο Παπανδρέου


Τι καταλογίζει στους δύο πρώην πρωθυπουργούς


Για πολιτική δίωξη εις βάρος του κάνει λόγο ο , Άκης Τσοχατζόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά  Σημίτη και Παπανδρέου και δείχνοντας μετανιωμένος για την αγορά του περιβόητου ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Με συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην εφημερίδα Real News.... ότι «συγκεκριμένοι κύκλοι επιχείρησαν να τον κάνουν σύγχρονη Ιφιγένεια». «Δεν μπορούσα να αγοράζω υποβρύχια μόνος μου» αναφέρει χαρακτηριστικά δείχνοντας ξεκάθα στην πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τους έξι υπουργούς που συμμετείχαν στις κρίσιμες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ. «Μόνο το ΚΥΣΕΑ, με τους υπουργούς που συμμετείχαν, μπορούσε να πάρει οριστικές αποφάσεις για όλα τα θέματα της γερμανικής επένδυσης. Σας το λέω απλά: Δεν μπορούσε ο Άκης να αγοράζει υποβρύχια μόνος του» , σημειώνει.

Σχετικά με τις μίζες των 300 εκατομμυρίων ευρώ που του καταλογίζουν ότι έλαβε, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι πρόκειται για «virtual reality» επιθυμία κάποιων και διευκρινίζει ότι αν κάποιοι πήραν μαύρο χρήμα, αυτοί δεν εμφανίστηκαν σε ορατό σημείο στον ίδιο και την σύζυγό του, ούτε στην αγορά του σπιτιού στην Αρεοπαγίτου.

«Το αγοράσαμε με συμβόλαιο και συμβολαιογράφο, με τραπεζικό δανεισμό, καθώς και κοινούς πόρους από τον κοινά φορολογούμενο οικογενειακό λογαριασμό μας, βάζοντας το υποθήκη σε υποθηκοφυλακείο», υποστήριξε, εκφράζοντας όμως την άποψη ότι ήταν λάθος η συγκεκριμένη αγορά.

Ερωτηθείς εάν πληρώνει τη σύγκρουση με τον Κώστα Σημίτη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι επί των ημερών του στο ΠΑΣΟΚ, το 2005, «άρχισε γοργά να χάνεται η πολιτική».   

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται εκτενώς και στην προφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη, παράνομη και εγκληματική» την τιμωρία «της παντελώς αθώας μάνας του 7χρονου γιου μας, της γυναίκας μου Β. Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν έχει καμία  σχέση ή γνώση ούτε με τα πρόσωπα ούτε με τα γεγονότα της υπόθεσης».

Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: