Κυριακή 28 Απριλίου 2013

"Κουρελιάζετε το Σύνταγμα-Απολύετε χωρίς πρόσχημα"...δεν έχει άδικο ο κος Στρατούλης !

Για κατάλυση του Συντάγματος κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.


«Σήμερα, δυστυχώς, είναι ιστορική ημέρα, η οποία θα γραφεί με μαύρα γράμματα, όχι μόνο για τον αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να περάσετε το μίνι μνημόνιο που είναι εισαγωγικό του 4ου μνημονίου που ετοιμάζετε με την τρόικα, αλλά και γιατί μας γυρίζετε είτε 102 χρόνια πίσω είτε σε πολιτικά ανώμαλες περιόδους της χώρας μας», ανέφερε ο βουλευτής στην έναρξη της ομιλίας του.

Ο κ. Στρατούλης ισχυρίστηκε ότι «μας γυρίζετε τόσο πίσω», καθώς ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «θεσπίζει τη δυνατότητα απολύσεων, αυτή τη φορά «καθαρών απολύσεων», εργαζομένων στο δημόσιο, χωρίς να χρησιμοποιεί πλέον ούτε καν το πρόσχημα της προηγούμενης διαθεσιμότητας, κινητικότητας ή εφεδρείας, που τουλάχιστον το χρησιμοποιούσε για ένα δωδεκάμηνο ως προθάλαμο για απολύσεις».

«Κουρελιάζετε το Σύνταγμα, οδηγείτε σε απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και ανοίγετε το δρόμο για τετραπλάσιες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, λόγω αφαίρεσης από την κατανάλωση των εισοδημάτων χιλιάδων απολυμένων του δημοσίου, μόνο και μόνο για να κάνετε το χατίρι της τρόικας, και των οικονομικών συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «εάν περάσουν αυτές οι διατάξεις θα αποτελούν αιώνιο στίγμα αίσχους και ντροπής για την κυβέρνησή σας και η πλατεία Κλαυθμώνος θα πρέπει να μετονομαστεί σε πλατεία Σαμαρά, Βενιζέλου, Μανιτάκη και Τόμσεν».

Επιπλέον, ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγει την «Κερκόπορτα», κάνοντας ακόμα πιο αυστηρό το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και εξαφανίζοντας και το τελευταίο υπόλειμμα του τεκμηρίου της αθωότητας με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού πειθαρχικής κρίσης για ορισμένα πειθαρχικά παραπτώματα.

«Με αυτό τον τρόπο, όμως, μετατρέπετε τους δημοσίους υπαλλήλους σε ομήρους μεγάλων ή και μικρότερων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, τα οποία θα αδυνατούν να ελέγξουν φοβούμενοι καταγγελίες τους και συνεπακόλουθα ένταξή τους σε καθεστώς αργίας ή σε απόλυση», συνέχισε ο βουλευτής.

Αυτό, όμως, που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «δεν είναι οι απάνθρωπες, κατεδαφιστικές και διαλυτικές γι' αυτή πολιτικές σας, αλλά μία άλλη πολιτική στήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών της προς τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία».

«Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το σπάσιμο των πελατειακών και ρουσφετολογικών μηχανισμών και των θυλάκων αδιαφάνειας και διαπλοκής με ιδιωτικά συμφέροντα, που ανέχτηκαν, ενθάρρυναν και ενίσχυσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και την προώθηση μέτρων διαφάνειας, εκσυγχρονισμού, κοινωνικού λαϊκού ελέγχου σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων και στη λειτουργία της», υποστήριξε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: