Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Χάλασε ο "γάμος " Εθνικής Eurobank

Παγώνει η διαδικασία συγχώνευσης ΕΤΕ-Eurobank και θα υπάρξουν δυο χωριστές αυξήσεις κεφαλαίου από τους δυο ομίλους. Από τις εξελίξεις δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των δυο τραπεζών, ούτε θέμα ασφάλειας των καταθέσεων....

Τουναντίον οι ενστάσεις της τρόικας εντάθηκαν μετά την εφαρμογή νέου μοντέλου στις διασώσεις τραπεζών, προκειμένου να διασφαλιστεί ή δυνατόν σε απόλυτο βαθμό ότι οι ελληνικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον, περαιτέρω κεφάλαια από αυτά που έχει στη διάθεση του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, της τρόικα, του διοικητή της Τ.τ.Ε. Γιώργου Προβόπουλου και της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου.

Κατόπιν αυτού στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, οι δυο τράπεζες καλούνται να ενημερώσουν τις εποπτικές αρχές αν μπορούν να καλύψουν το 10% της αύξησης κεφαλαίου με συμμετοχή ιδιωτών και να επισπεύσουν και εκείνες τις διαδικασίες των γενικών τους συνελεύσεων, όπως έχουν ήδη πράξει οι όμιλοι της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: