Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η μαύρη τρύπα του ΓΑΠ φτάνει τα 270 εκατ. Ευρώ !

Το αστρονομικό ποσό των 270 εκατ. ευρώ μέσα σε μία οκταετία διαχειρίστηκε η ηγεσία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ με τα οικονομικά του Κινήματος να έχουν υποστεί ό,τι υπέστη και η χώρα περίπου την ίδια περίοδο: την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το παρεπόμενο αδιέξοδο. 

Η ηγεσία Παπανδρέου «κατάφερε» να παραδώσει εντελώς άδεια τα ταμεία του κόμματος και να φέρει το ΠΑΣΟΚ στη δυσάρεστη θέση να χρωστά τεράστια ποσά όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά και σε πλήθος κόσμου: από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες των κτιρίων που ενοικιάζει το ΠΑΣΟΚ έως προμηθευτές κάθε λογής, που τρέχουν στην Ιπποκράτους καθημερινά μήπως και περισώσουν κάτι.

Εάν όντως αληθεύουν οι πληροφορίες για τα ευρήματα των ελέγχων, το κόμμα ίσως βρεθεί εκτεθειμένο και στις δικαστικές αρχές. Κι αυτό διότι σημαντικό μέρος των ποσών οι αρμόδιοι το διέθεταν χωρίς καν ή με πλημμελή παραστατικά. Είναι δε σε τέτοιο βαθμό αποκαρδιωτική η κατάσταση και τόσα τα σημεία και τέρατα που εντοπίστηκαν, ώστε οι έξι εταιρείες που  ανέλαβαν τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν κάποια στιγμή στην ηγεσία του κόμματος να μην εκδώσουν καν επίσημο πόρισμα (!), αλλά να περιοριστούν σε ένα γενικόλογο ενημερωτικό σημείωμα, πράγμα που δεν έγινε βεβαίως δεκτό. Από όσα κατάφεραν τελικά να βρουν και να διασταυρώσουν οι ελεγκτές, προκύπτει μαύρη τρύπα περίπου 115 εκατ. ευρώ, για την οποία η σημερινή ηγεσία σηκώνει τα χέρια ψηλά και καλεί την προηγούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε στις αρχές του 2004 ένα κόμμα σε μάλλον μέτρια, αλλά όχι οικτρή οικονομική κατάσταση. Η ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη είχε αφήσει ένα τραπεζικό χρέος περίπου 12 εκατ. ευρώ και κάποια χρέη σε προμηθευτές, όχι μεγάλου ύψους πάντως. Στην οκταετία έως και το 2011 -ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από την αρχηγία τον Μάρτιο του 2012- το ΠΑΣΟΚ έλαβε σε τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, λόγω εκλογικών αναμετρήσεων, ένα ποσό που ξεπέρασε τα 140 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι το ετήσιο ύψος της επιχορήγησης το τελευταίο διάστημα είχε ήδη φτάσει τα 22,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο και μόνο από τις συνδρομές των μελών σε κορυφαίες διαδικασίες, όπως οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου το 2004 και το 2007, τα ποσά ανήλθαν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, όπως και οι οικονομικές ενισχύσεις από στελέχη, βουλευτές και φίλους του κόμματος, ειδικά πριν από την εκλογική νίκη του 2009.


Πρώτο θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: