Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μήπως να το βαφτίζαμε Ρατσιστικό;;;;



Γράφει ο Κοπρίτης

To “Τρίο Στούτζες”, βρισκόταν στο Μαξίμου προκειμένου να συνεδριάσει για το πιο φλέγον ζήτημα που ενέσκηψε, μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης. Το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο! Καθείς εξ’ αυτών είχε τις έγνοιες του.....


Ο Φώτης, για χιλιοστή φορά είχε κάνει τον καμπόσο. Είχε βάλει το Ρουπακιώτη να μαστορέψει το σχέδιο νόμου και τώρα έπρεπε να το καταπιεί αμάσητο. Ο πρωθυπουργός ηρνείτο να το κατεβάσει στη Βουλή! Ανάθεμά τον μέσα και έξω! Δεν τονε κρατάγαν οι Κινέζοι; Κοντοί αυτοί, αψηλός αυτός όλο και σε καμμιά δουλειά θα τους χρησίμευε! Όχι ότι περίμενε να το ψηφίσουν ποτέ οι δεξιούληδες αλλά ας βάραγαν μια καθυστέρηση να προλάβει κι αυτός να κάνει τα τσαλίμια του, να το «παίξει» φιλεύσπλαχνος και να καρπωθεί κανα ψηφουλάκι!

Τον Μπένυ, από την άλλη μεριά, τον είχαν κάψει τα κρεμμύδια! Κάποιο ελεεινός ΓΑΠοϋπασπιστής- το δίχως άλλο- είχε διαρρεύσει στην Προανακριτική Επιτροπή επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και όλη η επιχειρηματολογία του περί άγνοιας και παράνομης κτήσης της λίστας, είχε πάει στον κουβά! Το να μαζέψει τώρα τη γλωσσοκοπάνα τη Ζωή, ήταν πιο δυσχερές κι απ’ το να στρουπώσει την κοιλιά του στο πουκάμισο δίχως να κινδυνεύουν με άμεσο ξήλωμα τα κουμπιά!

Ο Αντώνης τέλος, βρισκόταν σε περίεργο mood! Από την μία, είχε έρθει θριαμβευτής από την Κίνα: οι επενδυτές-μινιατούρες του φιλούσαν χέρια, τον έραιναν με άνθη, τον φτύναν να μην τονε ματιάσουν, κακός χαμός και μέγα πανηγύρι! Μέχρι να παίρναν πρέφα ότι οι επενδύσεις- μία που τις ανακοίνωσε, μία που γιναν μπουχός- ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!  Από την άλλη, ο χοντρός και η μυστακοφόρος Μαρία Μαγδαληνή, του καναν τζιριτζάτζουλες, και ενώ τα χαν συμφωνημένα από την αρχή, τώρα τους πήρε ο πόνος για αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά και να χαμε να λεγαμε, το να τ’ άλλο! Έτσι για να κάνουν μπούγιο και να καμωθούν τους δημοκράτες!
  • Λοιπόν, παιδιά! Ελάτε να πάρουμε μια απόφαση! Ήρεμα και δημοκρατικά! Εσείς τι άποψη έχετε; Εμείς όπως και να χει τέτοιο νομοσχέδιο δεν κατεβάζουμε!
  • Βρε Αντώνη, τι δημοκρατικά αφού έχεις πάρει ήδη απόφαση μόνος σου; Ρώτησε ο Φώτης και το μουστάκι άρχισε να κινείται αυτοβούλως πέρα-δώθε! Ένεκα ο συγκρατημένος εκνευρισμός!
  • Ναι, αλλά σας ρωτάω! Δεν το εκτιμάτε;
  • ΑΠΟΛΥΤΩΣ, είπε ο Μπένυ σκούζωντας και χτυπώντας το χέρι στη ροτόντα! Κοντεύω να φτάσω στο 3%! Ακόμα και τα παιδιά του Πειραιά περισσότερα ήταν! Ποντάρω σε αυτό το νομοσχέδιο! Θα μου ενισχύσει το αντιφασιστικό προφίλ που πασχίζω να χτίσω!
  • Δε σε σώζει ούτε προφίλ, ούτε ανφάς Βαγγέλη! Το μόνο που θα παρατείνει λίγο το λάδι στο καντήλι σου είναι να εξαντλήσει τετραετία η κυβέρνηση! Μετά νίπτω τας χείρας μου, επιχειρηματολόγησε με αλαζονεία ο μεγαλοδιαπραγματευτής.

Ο Μπένυ ο στικάκιας άρχισε να αφρίζει και δε θα φαινόταν σε κανέναν περίεργο αν άρχιζε να περιστρέφεται το κεφάλι του όπως στον εξορκιστή! Ο Φώτης- ως γνήσια μαλαγάνα- παρενέβη

  • Αυτό που θέλει να πει ο Αντώνης είναι ότι είναι προς όφελος όλων- κυρίως δε της χώρας- να ολοκληρώσουμε το έργο μας!
  • Και πώς θα κάνουμε πίσω τώρα; Γρύλισε ο Μπένυ. Εσύ είσαι και πιο αλαφρύς! Τις κωλοτούμπες τις έχεις παιχνιδάκι! Εγώ με τα ζόρια αποφεύγω χαντάκι που θα βρεθεί στο διάβα μου!

Ο Φώτης προβληματισμένος και απευθυνόμενος στον «διακεκριμένο» Μεσσήνιο ειπε:
  • Μήπως να το βαφτίζαμε Ρατσιστικό να μπουρδουκλωθούν οι δικοί σου και να το ψηφίσουν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: