Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Αντόνιο Φεράρι της Corriere della Sera εκθειάζει τις προσπάθειες των Ελλήνων

«Θα πω κάτι που θα σας εκπλήξει, όμως είναι έτσι. Η Ελλάδα είναι καλά, ή μάλλον είναι πολύ καλά». Με αυτή τη φράση ξεκινά το εγκωμιαστικό ρεπορτάζ του για τις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας μας, ο έγκριτος δημοσιογράφος της ιταλικής Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι....


Ο Φεράρι, ο οποίος παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αποτυπώνοντας με αντικειμενικότητα τα όσα λαμβάνουν χώρα, για λογαριασμό της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας, μιλά για τις σημαντικές αλλαγές που παρατηρεί.

«Η χώρα έχει σηκώσει ψηλά ξανά το κεφάλι. Ο λαός βλέπει το φως, αν και μικρό, στο τέλος του τούνελ», υποστηρίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως η ελληνική αγορά βρίσκεται σε άνοδο με τον τουρισμό να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά με «πλούσιους τουρίστες που δεν σκέφτονται τα έξοδα να καταφθάνουν».

Ο Φεράρι παρατηρεί την ίδια στιγμή πως οι συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει. «Σε πολλές συνοικίες έχουν ανοίξει μικρές καφετέριες, όπου ο πελάτης μπορεί να πιει όρθιος τον καφέ του με μόλις ένα ευρώ, όπως στην Ιταλία, χωρίς την απαραίτητη και χρονοβόρα παραμονή στην πολυθρόνα που έκλεβε χρόνο από τη δουλειά και την παραγωγή», αναφέρει στο ρεπορτάζ του.

Την ίδια στιγμή δείχνει έκπληκτος, όταν συνειδητοποιεί ότι «οι καταστηματάρχες δίνουν απόδειξη ακόμα και όταν αγοράζεις εφημερίδα».

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τον δημοσιογράφο οφείλονται σε μια «σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, η οποία τόλμησε να κοιταχτεί στον καθρέπτη και αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της».

Παράλληλα, όπως παρατηρεί ο Φεράρι «οι πολιτικοί έχουν γίνει πιο ταπεινοί», ενώ όσοι κυβερνούν δείχνουν ότι το σχήμα τους είναι λιγότερο εύθραυστο από όσο στην αρχή κάποιοι πίστευαν, με τον «Αντώνη Σαμαρά να αποδεικνύει ότι είναι ικανός ηγέτης».

Ο Φεράρι κάνει λόγο για μία χώρα που θέλει να τα καταφέρει, που ξεχωρίζει για την εθνική περηφάνια και την αποφασιστικότητά της και ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ του τονίζει: «Παρότι οι καιροί του εύκολου χρήματος δε θα επιστρέψουν, η Ελλάδα παρά την καταιγίδα, προσπαθεί, τα καταφέρνει και είναι αξιοθαύμαστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: