Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στη Βοστώνη θα συνεχίσει τη μάχη της η 16χρονη Μυρτώ από την Πάρο

Για τη Βοστόνη, όπου θα νοσηλευθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα η 16χρονη Μυρτώ, 10 μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς....



Το Spaulding Rehabilitation Hospital στη Βοστόνη


Λόγω της εξαιρετικά πολύπλοκης κατάστασης της υγείας της, κρίθηκε ότι το πλέον κατάλληλο νοσοκομείο για το επόμενο βήμα στη θεραπεία της είναι το Spaulding Rehabilitation Hospital στη Βοστόνη, το οποίο θεωρείται κορυφαίο κέντρο αποκατάστασης για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γράφει το ethnos.gr.

Για τη νοσηλεία της Μυρτώς στις ΗΠΑ απαιτούνται περί τα 400.000 ευρώ. Μετά απο παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας.

Ηδη η Μυρτώ δείχνει μικρά μεν αλλά ιδιαίτερα αισιόδοξα σημάδια ανάκαμψης από την «επιμένουσα φυτική κατάσταση», καθώς επικοινωνεί με τη μητέρα της, ύστερα από ειδική εκπαίδευση. Την 16χρονη συνοδεύει στη Βοστόνη η μητέρα της.

Το νεαρό κορίτσι είχε βιαστεί και χτυπηθεί ανελέητα στα βράχια της Πάρου στις 22 Ιουλίου 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του.

http://www.eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: