Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Λαγός της τρόικας ο γκαφατζής Σκορδάς ;

Οργή Σαμαρά για το «φάουλ» του υφυπουργού Ανάπτυξης για την άρση αναστολής των πλειστηριασμών
Τον «ασκό του Αιόλου» φαίνεται πως άνοιξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ανακοινώνοντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι προετοιμάζει το...
θεσμικό πλαίσιο για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών.

Κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για διάχυτο εκνευρισμό του Α. Σαμαρά που δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ο υφυπουργός του έκανε τέτοιο «φάουλ».

Το Μαξίμου πήρε αμέσως αποστάσεις από τον κ. Σκορδά, ενώ παράλληλα ο κ. Σαμαράς ζήτησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του άμεσα.

Μέσα σε λίγη ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική δήλωση προσπαθώντας να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί.

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση Σκορδά ακυρώνει στην ουσία την όποια πρόβλεψη για την προστασία των μικροϊδιοκτητών, οι οποίοι στην παρούσα φάση αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αναστολή των πλειστηριασμών ισχύει μόνο για απαιτήσεις κάτω των 200.000 ευρώ, καθώς και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Στελέχη του Μαξίμου διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Θανάση Σκορδά να παίζει τον ρόλο του «λαγού» παραμονές της άφιξης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας.

Ωστόσο η τρόικα στην προηγούμενη επίσκεψη της στην χώρα μας στις συσκέψεις που είχε με το οικονομικό επιτελείο είχε θέσει το επίμαχο θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: