Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ήθελαν αίμα οι άπλυτοι... «Θέλαμε να τινάξουμε τα γραφεία της ΝΔ στον αέρα»

Με προκήρυξη που αναρτήθηκε στην αναρχοιστοσελίδα indymedia [που παραδόξως παραμένει ανοικτή], η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Λ. Συγγρού, στις 14 Ιανουαρίου του 2013....


Στη 19σέλιδη προκήρυξη, η οργάνωση περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που έγινε το χτύπημα, ενώ επισημαίνει ότι στόχος ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η οργάνωση είναι πρωτοεμφανιζόμενη, το ύφος της προκήρυξης θυμίζει έντονα τον παλιό «Επαναστατικό Αγώνα».
Επίσης, αναφέρεται πως το αρχικό σχέδιο ήθελε τη ρίψη ρουκέτας με εκτοξευτήρα, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό, λόγω «αστοχίας υλικού».
«Οι ένοπλοι σύντροφοι που τα ξημερώματα της Δευτέρας 14-1-2013 συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. κατάφεραν να εκτελέσουν ένα καλά μελετημένο επιχειρησιακό σχέδιο εναντίον ενός μείζονος σημασίας στόχου. Δυστυχώς για εμάς όσο και το πλειοψηφικό τμήμα του ελληνικού λαού...μια αστοχία υλικού δεν επέτρεψε στη θέση του πρωθυπουργικού γραφείου να χάσκει μια τεράστια τρύπα...Οι δύο σύντροφοι που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα κατάφεραν επίσης χωρίς κανένα εμπόδιο να πλησιάσουν το στόχο στην απαιτούμενη απόσταση ώστε να βάλλουν εναντίον του με εκτοξευτήρα( RPG) που έφερε αντιαρματική ρουκέτα. Τελικά ήταν μια αστοχία υλικού- αφού δύο φορές ο επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο ρόλο σύντροφος επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα δίχως αποτέλεσμα-, που ματαίωσε τον αρχικό μας σχεδιασμό ωθώντας το δεύτερο σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλασνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς θα ήταν για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο», επισημαίνεται στην προκήρυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: