Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ανοίγει η πόρτα του κορυδαλλού και για τον Παπακωσταντίνου ....ελπίζουμε επόμενος να είναι ο ΓΑΠ !

Με ψήφους 234 υπέρ, 21 κατά και επτά «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών με το αδίκημα της απιστίας...

Στην απολογία του, πριν από την ψηφοφορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου «είδε» παντού εχθρούς, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι εξιλαστήριο θύμα. Επιχείρησε παράλληλα να επιρρίψει ευθύνες για τη μη αξιοποίηση και απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη.

«Με την παραπομπή μου, κάποιοι στην κυβέρνηση νομίζουν ότι θα κάνουν την κοινωνία να ξεχάσει το γεγονός ότι εφαρμόζουν σε πιο σκληρή εκδοχή αυτά που μέχρι τις περυσινές εκλογές κατήγγειλαν» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι, διασύροντας έναν άνθρωπο που σε σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορέσουν να ξεγελάσουν την κοινωνία» σημείωσε επίσης.

«Κάποιοι στην αντιπολίτευση» είπε επίσης, «προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο με παραμύθια, όπως ότι "αν είχε αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, δεν θα είχε χρειαστεί να κοπούν μισθοί και συντάξεις"».

Επιμένοντας στην εκδοχή περί «προσπάθειας ενοχοποίησής» του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στο διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να βάλει στο «κάδρο» τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά: «... Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των Γάλλων, παρακολούθησα με κατάπληξη τις αντιδράσεις του κ. Διώτη και του κ. Βενιζέλου. "Αν ήξερα το πώς ήρθε η επιστολή, θα την χειριζόμουν διαφορετικά" λέει ο ένας. "Ουδέποτε ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος..." ακούμε από το ΠΑΣΟΚ. Σοβαρολογούμε; Τους εμπόδισε η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων για να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που το ΣΔΟΕ μπορεί και οφείλει να αξιοποιεί ακόμα και ανώνυμες πληροφορίες;» σχολίασε.

Έκανε μάλιστα λόγο για «θράσος» του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τον έβαλε πρόσφατα στην ίδια πρόταση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Δεν είμαι εγώ αυτός που υπερασπίστηκε στη Βουλή τον Άκη Τσοχατζόπουλο» είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου, υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα; Και αλήθεια, αυτό ήταν το πρόβλημα; Τότε γιατί δεν με ρωτούσαν να τους διευκρινίσω πώς ακριβώς ήρθαν τα στοιχεία; Τηλέφωνα δεν υπήρχαν; Γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο ο κ. Διώτης να μου πει: "Υπουργέ, προβληματίζομαι πώς να τα χρησιμοποιήσω τα στοιχεία που μου έδωσες. Μου ξαναλές πώς τα πήρες; Κανένα χαρτί είχαμε;"».

«Και γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Βενιζέλος; Ή γιατί δεν με ρώτησε, στο περιθώριο των αναρίθμητων συσκέψεων που βρεθήκαμε από κοινού, "που τα βρήκες αυτά τα στοιχεία που έδωσες στον Διώτη και δεν ξέρουμε τώρα τι να τα κάνουμε;". Ή, αν δεν ήθελε να ρωτήσει εμένα, γιατί δεν ρώτησε την κυρία Λαγκάρντ, με την οποία είχε τακτικές συναντήσεις στα Συμβούλια Υπουργών Οικονομικών εν πάση περιπτώσει;» σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Και καθώς αναφέρομαι στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος είχε στη διάθεσή του επί τόσους μήνες το περίφημο USB, πιστεύοντας -όπως ισχυρίζεται- ότι πρόκειται για αντίγραφο και ότι το ΣΔΟΕ συνεχίζει την έρευνα, υπάρχει ένα απλό ερώτημα: τι ακριβώς έκανε ο ίδιος για τη λίστα αυτή; Ζήτησε ποτέ ενημέρωση επί τόσους μήνες από τον κ. Διώτη για την πορεία των ερευνών;» συμπλήρωσε.

Όσο για τις ενέργειές του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να πείσει ότι έδωσε αρχικά μόνο 20 από τα ονόματα της λίστας, επειδή γνώριζε τα προβλήματα σε τέτοιες υποθέσεις και, όπως είπε, ήθελε «η προσπάθεια να επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στα μεγαλύτερα ποσά, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα, αντί να διαχυθεί και να μην γίνει τίποτα στο τέλος με προφάσεις του είδους "2.000 ονόματα, που να προλάβουμε να τα ψάξουμε;"».

Επιμένοντας στην αθωότητά του, τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια απόπειρα να καταδείξει ότι ουδέποτε έκανε «ρουσφέτια» ή ευνόησε κάποιον... Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή έλεγαν: Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: