Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Έλληνας γιατρός υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης

Μια από τις ύψιστες διακρίσεις θα διεκδικήσει ο Δημήτρης Κρανιώτης ο οποίος είναι υποψήφιος με τον οργανισμό “Global Harmony Association” για το Νόμπελ Ειρήνης, όντας ένας από τους 76 συγγραφείς-μέλη του οργανισμού, οι οποίοι συνέγραψαν το βιβλίο για την παγκόσμια ειρήνη “The ABC of Harmony”....


Ο Δημήτρης Κρανιώτης γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα όπου ασκεί την ιατρική ως ειδικός παθολόγος, ενώ είναι και αναγνωρισμένος ποιητής.Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, του Ελληνικού Κέντρου ΡΕΝ, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τιμημένων Ποιητών (UPLI), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού “Γραφή” και μέλος πολλών διεθνών λογοτεχνικών οργανισμών.

Έλαβε μέρος σε λογοτεχνικά συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Επίσης έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ιταλία). Στην Ελλάδα τον βράβευσαν για την προσφορά του στην ποίηση με τιμητικές πλακέτες ο Νομάρχης Λάρισας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Δήμαρχος Ευρυμενών Λάρισας και η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας.

Στην Ινδία ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Λογοτεχνίας από την Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Πολιτισμού (WAAC), ενώ στις ΗΠΑ εκλέχθηκε από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (UPLI) Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία το 2011 στη Λάρισα (για πρώτη φορά στην Ελλάδα).

Στην Ιταλία ανακηρύχθηκε το 2008 Ακαδημαϊκός της Διεθνούς Ακαδημίας Micenei και το 2009 Ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Tiberina της Ρώμης. To 2011 ανακηρύχθηκε “Laureate Man of Letters” (Δαφνοστεφανωμένος) από την United Poets Laureate International.

Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 20 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρουμάνικα, σέρβικα, βουλγάρικα, ολλανδικά, ιταλικά, ισπανικά, αλβανικά, αράβικα, τσέχικα, τούρκικα, κινέζικα, ιαπωνικά, πορτογαλικά, μπενγκάλι, κ.ά.) και δημοσιεύθηκαν σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: