Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές

Άτυπη συνάντηση με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που προηγήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση ....
η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας. Το δεύτερο σημείο που προκύπτει από τη συνάντηση είναι πως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αν αυτό ζητηθεί στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η αίσθηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι έχει ξεκινήσει η «αντίστροφη μέτρηση» προς τις εκλογές.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως στη σύντομη ομιλία του προς τους βουλευτές ο Φώτης Κουβέλης κατέληξε λέγοντας: «άντε και καλό μας αγώνα».


Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Η πιθανή κατάθεση πρότασης από την πλευρά Σαμαρά για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, φέρνει ουσιαστικά τρία σενάρια στο προσκήνιο.
  • Το πρώτο είναι να πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Να βρεθεί μια χρυσή τομή για την ΕΡΤ και να προχωρήσουν ως έχουν τα πράγματα.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι να δοθεί στην κυβέρνηση ψήφος ανοχής από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και να σχηματιστεί μονοκομματική κυβέρνηση από τη ΝΔ. Το μπαλάκι πάει τότε στο γήπεδο του κ. Σαμαρά ο οποίος θα πρέπει να προχωρήσει τις αλλαγές που θέλει χωρίς τη συμμετοχή των κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, αλλά με την ανοχή τους προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία.
  • Το τρίτο σενάριο είναι να μην πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και να πέσει. Τότε, πάμε σε σχηματισμό κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ωστόσο, αν κανείς δει και τα τρία σενάρια θα καταλάβει ότι όλα οδηγούν σε εκλογές. Διότι αν συνεχίσει να έχει ζωή η παρούσα κυβέρνηση αυτό θα έχει γίνει υπό το βάρος ενός πολύ μεγάλου ρήγματος το οποίο δεν κλείνει εύκολα. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή θα καταρρεύσει.
Αν πάρει ψήφο ανοχής ουσιαστικά θα είναι κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως, οπότε πάλι οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

@Το citypress - gr σας είχε ενημερώσει πρώτους για τις εξελίξεις για άλλη μια φορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: