Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

H επιστροφή του "Ασώτου"

Mε τίτλο «πολιτικές πρωτοβουλίες προαναγγέλει η δήλωση Παπανδρέου για την αποχώρηση του Παναγιωτακόπουλου» υποδέχεται ο Ψυχάρης (ΒΗΜΑ) την δήλωση Παπανδρέου για την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας....

Σας θυμίζουμε ότι ο Ψυχάρης ήταν αυτός που είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΓΑΠ επειδή η Εθνική Τράπεζα δεν του ενέκρινε δάνειο για τον ΔΟΛ!  Οσο αφορά τον ίδιο τον Παπανδρέου τώρα, πριν μας εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και μπήκαμε στο Μνημόνιο, οφείλει να πει στον ελληνικό λαό γιατί δεν οδήγησε στην Δικαιοσύνη το 2009-με το που έγινε πρωθυπουργός- τους νταβατζήδες της χώρας οι φάκελοι των οποίων σχημάτιζαν βουνά.
Μεγαλύτερο έγκλημα απέναντι στους πολίτες από την διαπλοκή των εκλεγμένων πρωθυπουργών με τους νταβατζήδες δεν υπάρχει. Αυτή η διαπλοκή και η σιγή ασυρμάτου της Δικαιοσύνης μας οδήγησαν στην κόλαση.
Ο Παπανδρέου ακόμη κι αν αθωωθεί στην συνείδησή μας για το τερατούργημα των Μνημονίων είναι και θα παραμείνει για πάντα ένοχος για την ανοχή του απέναντι στους νταβατζήδες-λήσταρχους που λεηλάτησαν και εξακολουθούν να λεηλατούν τη χώρα.
Το ίδιο και οι πρωθυπουργοί που προηγήθηκαν αλλά και εκείνοι που τον διαδέχθηκαν.
Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας, από την άκρα δεξιά ως και την τελευταία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα και οι βουλευτές στο σύνολό τους, πρέπει να εξαυλωθούν. Κι αυτό θα συμβεί. Τίποτε λιγότερο από την εξαφάνισή τους από το πολιτικό προσκήνιο, δεν θα επιτρέψει στην χώρα να ελπίζει. Η παρουσία τους και η διαπλοκή τους είναι η κόλασή μας.
Τώρα όσο αφορά τον Παπανδρέου το γεγονός ότι επέλεξε την αποχώρηση ενός πολιτικού τίποτα –του Παναγιωτακόπουλου-για να παρέμβει «δυναμικά» δείχνει ότι ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ.
Ακολουθεί η δήλωση του «Ασώτου» ΓΑΠ για τον τιτανοτεράστιο Παναγιωτακόπουλο.
Η απόφαση των συντρόφων μας, μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που έρχεται ως αποτέλεσμα των  εξελίξεων της τελευταίας περιόδου, να διακόψουν κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα πλήγμα για την Δημοκρατική  Παράταξη.
Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πορεία της χώρας και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει την συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια.
Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, να τις βλέπει να απομειώνονται.
Και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως  και των όποιων συμφωνιών ή  διαφωνιών μπορούν να υπάρχουν με τα όσα υποστηρίζουν οι σύντροφοι  της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.
Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη μια μεγάλη Δημοκρατική  Παράταξη, που θα είναι απαλλαγμένη  από αγκυλώσεις και εμμονές του  παρελθόντος και θα βρίσκεται  σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. Μια παράταξη που θα ενώνει τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και θα αποτελεί δύναμη ουσιαστικής Αλλαγής. Αλλαγής όλων όσων αποτέλεσαν τις αιτίες για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος.
Απαραίτητη προϋπόθεση, ένα προοδευτικό προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού, στη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα.

Στόχος, όχι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων  όρων και προϋποθέσεων για την  οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται  ο άνθρωπος, με ισχυρούς θεσμούς  δημοκρατίας που θα εμπεδώνουν καθημερινά το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας και κράτους δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: