Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κατασκευάζοντας τον νέο ηγέτη της κεντροαριστεράς... Πως ο Βαρουφάκης θα στείλει αδιάβαστο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι κινήσεις των παπανδρεικών hippies

Μόνο στην διαφήμιση του σουτιέν pretty bra δεν παίρνει μέρος ο οικονομολόγοςΓιάννης Βαρουφάκης. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα είναι καταιγιστικές ενώ ο ίδιος μιλάει επί παντός επιστητού.
Χρησιμοποιεί μάλιστα το βήμα που του δίνουν λαικές εκπομπές όπως του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 να γίνει οικείος  σε όσο...
γίνεται μεγαλύτερο κοινό. Εχει προηγηθεί μια έξυπνη τακτική που του επιτρέπει να κυριαρχεί στο χώρο των ομιλητών της αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας πολύ συχνά αντ΄αυτού (αντί του Αλέξη Τσίπρα) έχει καταφέρει να υποκαταστήσει τον Τσίπρα στο μυαλό πολλών ξένων αναλυτών. Ειδικά οι Αμερικανοί όταν ακούνε ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο μυαλό τους ο Βαρουφάκης κι όχι η αλανιάρα συνιστώσα Ρόζα και ο σκληροτράχηλος Ρούντι Ρινάλντι τον οποίο έχουν εξαφανίσει οι μαθουσάλες της Κουμουνδούρου.
Η απάντηση στο ερώτημα που το πάει ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να δοθεί από το πως εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Η φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου και το περιβάλλον του ήταν  καθοριστική για να βρει πρόσβαση στον Σόρος-ο Σόρος θα συμμετάσχει στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Κοινωφελή Δράση, στις 27 και 28 Ιουνίου. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία και τη φιλοσοφία της.
Πάμε παρακάτω. Παρότι το παλαιό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ με τους συμμορίτες συνδικαλιστές κλπ, έχει τρουπώσει στην Κουμουνδούρου, οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζουν. Μάλιστα το θέαμα της άδειας πλατείας Συντάγματος-περισσότερο κόσμο θα μάζευε η Κατερίνα Στανίση-πάγωσε ακόμη και τους νταβατζήδες όψιμους φίλους του κόμματος.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ να χωλαίνει δημοσκοπικά και με τον Βενιζέλο να παίζει την πολιτική παρτίδα της ζωής του, ισχυρά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας διαπιστώνουν ότι τώρα είναι η στιγμή για την μεγάλη επιστροφή της κεντροαριστεράς. Ακόμη και οι Μαλέλης-Πετρούλα ψάχνονται να κάνουν κόμμα στο συγκεκριμένο χώρο.
Οι πρωτοβουλίες όμως που αξίζουν προσοχής είναι εκείνες τον Μπουτάρη-Βούγια και άλλων παπανδρεικών hippies οι οποίοι ασφυκτιούν εκτός παιγνιδιού.
Τι απουσιάζει (;) από τις συγκεκριμένες προσπάθειες; Μα φυσικά η παρουσία ενός ηγέτη νέου τύπου. Υπάρχει κανείς πιο (συστηματικά) προβεβλημένος από τον Γιάννη Βαρουφάκηγι΄αυτόν τον ρόλο; Κανείς πιο έτοιμος από καιρό; Κανείς με πιο εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια κίνησης που έχει ανάγκη ένα νέο κόμμα;
Ο Βαρουφάκης για την ώρα διαψεύδει  μετά βδελυγμίας την εμπλοκή του με την πολιτική σ΄αυτό το επίπεδο. Μόνο που αν πάρει εντολή από τους ισχυρούς φίλους του να μπει μπροστά δεν θα έχει άλλη επιλογή. Και τότε τα παρωχημένα ΚΑΠΗ της Κουμουνδούρου θα δουν τα ποσοστά τους να επιστρέφουν εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν. Το πάρτι μόλις άρχισε. Καλή διασκέδαση...

http://www.kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: