Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε το πολυνοσχέδιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Δευτέρας, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του....

Στην ονομαστική ψηφοφορία σχεδόν όλα τα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο 81 για τη δημοτική αστυνομία, καθώς και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν επίσης ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη ΝΔ, ο οποίος βρισκόταν στη Δράμα, λόγω της κηδείας της μητέρας του.
Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε μόνο το άρθρο 14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών), ενώ οι βουλευτές του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας). Έτσι, το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους και το άρθρο 30 με 157.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα υπερψήφισαν το άρθρο 14, το άρθρο 105 και το άρθρο 106 (τα δύο τελευταία άρθρα πέρασαν 155 ψήφους

Δεν υπάρχουν σχόλια: