Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Βόμβες Λαφαζάνη αναμένονται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Τσίπρας να θέλει να μοιάσει στον Ανδρέα Παπανδρέου, ωστόσο, δεν μπορεί ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι να τον φτάσει σε ότι αφορά τις ηγετικές ικανότητες που...
αποσοβούσαν τους κραδασμούς και τις φωνές αντιπολίτευσης μέσα στο κόμμα του. Η απουσία του Μ. Γλέζου, αν και ορισμένος για το Προεδρείο, χτύπησε το πρώτο καμπανάκι. Σειρά πήρε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της… αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά, έξω και μέσα από το Ταε Κβο Ντο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία ετοιμάζεται να καταθέσει σειρά προτάσεων για το πως βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και σίγουρα το βλέπει εντελώς διαφορετικά από τον Τσίπρα. Οι τροπολογίες που προτίθεται να καταθέσει αναφέρονται στα εξής:
  • Η στάση έναντι στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Με την τροπολογία της η Αριστερή πτέρυγα θα ζητά να προβλέπεται η ακύρωση των δανειακών συμβάσεωνκαι η μονομερής διαγραφή χρέους.
  • Η πολιτική των συμμαχιών. Η “μειοψηφία” θα ζητά Αριστερή κυβέρνηση με ΚΚΕ ή άλλες δυνάμεις κυρίως της “αριστερής” πλευράς, αν και ο Τσίπρας έχει κάνει ανοίγματα και στα δεξιά.
  • Ιδιωτικοποιήσεις. Αναμένεται να ταχθούν υπέρ της πλήρους εθνικοποίησης των τραπεζών, των επιχειρήσεων και άλλων στρατηγικών επιχειρήσεων.
  • Η αριστερή πτέρυγα διαφωνεί με την πρόταση να εκλεγεί ο πρόεδρος από το συνέδριο, φοβούμενη τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό κόμμα. Ως εκ τούτου ζητά ο πρόεδρος να εκλέγεται από την Κεντρική επιτροπή.
  • Οι τάσεις και τα ρεύματα να έχουν τη δυνατότητα στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες να “κατεβάζουν” τις δικές τους ξεχωριστές λίστες.
  • Να δοθεί μεταβατικός χρόνος για τη διάλυση των συνιστωσών, καθώς δεν θέλουν όλοι τη διάχυσή τους τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: