Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Εύγε στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους ΑΛΗΘΙΝΗ αριστερά !


Κούρασαν τους Έλληνες, τα μισόλογα των δήθεν αριστερών κομμάτων (βλέπε ΠΑΣΟΚ), που άναβαν  φλας αριστερά κι έστριβαν δεξιά. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια γιορτή αριστερού λόγου, που κατέληξε σε πραγματικά αριστερές θέσεις, με κυριότερη, αυτή που αφορά, στις σχέσεις της Ελλάδας με το ...
ΝΑΤΟ (από αυτό φαίνεται ο πραγματικός αριστερός από τον καραγκιόζη παπατζή), όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρος:

Τα άμεσα μέτρα και οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για μια τέτοια διεθνιστική πολιτική πρέπει να είναι τα ακόλουθα:
α) Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων από τη χώρα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλά ένας στρατιωτικός μηχανισμός. Είναι η στρατιωτική έκφραση του καπιταλισμού της εποχής των μονοπωλίων, δηλαδή του ιμπεριαλισμού. Είναι ένα σύμπλεγμα διοικητικών και πολιτικών θεσμών, που δεμένοι με χιλιάδες νήματα με τους ντόπιους μηχανισμούς της αστικής τάξης, σκοπό έχουν τη συντριβή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και την υπεράσπιση του καπιταλισμού. Η έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων και της επαναστατικής της πορείας. Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για την προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων εναντίον της.

(από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο http://synedrio.syriza.gr/theseis.php?id=43)

Επιτέλους ένα ελληνικό κόμμα υπόσχεται την άμεση αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και το άμεσο διώξιμο των Αμερικανικών βάσεων, χωρίς φραστικές περικοκλάδες. Επειδή πολύ απλά, αριστερός και μέσα στο ΝΑΤΟ, σημαίνει απατεώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: