Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές, αλλά τον σταμάτησε η Ευρώπη

Όσον αφορά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την τρικομματική, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως η αντιπαράθεση για την ΕΡΤ ήταν απλά η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι, προσθέτοντας παράλληλα ότι, παρά την αντίθεση στελεχών του κόμματος σε αυτή την κίνηση, «η μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί απόλυτα με αυτό το οποίο έγινε»....


Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν διατεθειμένος να πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά υποχώρησε ενώπιον της ευρωπαϊκής πίεσης, όπως δήλωσε την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, παρά την δεδηλωμένη αντίθεση των κυβερνητικών εταίρων.

Αναφορικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι το θέμα της ΕΡΤ ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι, προσθέτοντας το κόμμα του «έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υπάρξει κοινός πολιτικός τόπος», αλλά το παρώθησαν «γιατί τους ήταν βάρος σε αυτά τα οποία αποφάσιζαν».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης καυτηρίασε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, εκτιμώντας ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου το πρωινό πριν από την τελευταία συνάντηση των τριών αρχηγών, στον απόηχο της οποίας η Αγίου Κωνσταντίνου αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά την αντίθεση που έχουν εκφράσει ορισμένα στελέχη αναφορικά με την απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι κατά διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής περίπου το 20% τάχθηκε ενάντια της απόσυρσης, αλλά «η μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί απόλυτα με αυτό το οποίο έγινε».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της παραμονής στελεχών της παράταξης στον κρατικό μηχανισμό, παρά την αποχώρηση από την τρικομματική.

Πρόκειται για περίπου 20 άτομα που αμείβονται και έναν αριθμό στελεχών που δεν αμείβεται.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: