Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εκβιαστές δημοσιογράφοι

Υπάρχουν εκβιαστές δημοσιογράφοι; Υπάρχουν συμμορίες εκβιαστών δημοσιογράφων;

Σώπααα... Τώρα το ανακάλυψαν... Φρέσκια είδηση προέρχομενη από το βαθύ παρελθόν. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και δυστυχώς θα υπάρχουν....



Η πηγή, των ολίγων, θέλω να πιστεύω, «χοντρών» εκβιαστών «δημοσιογράφων» είναι η μία πλευρά, που πρέπει να καταπολεμηθεί κυρίως με αυτοκάθαρση, αλλά και τον εισαγγελέα.

Η άλλη πλευρά, είναι τα (ορισμένα) ΜΜΕ, που ζούν και υπάρχουν από τους εκβιασμούς και μαύρη χρηματοδότηση.

Απειλούν με θανατηφόρες αποκαλύψεις, υπόσχονται προστασία, βάζουν πλάτη για Δημόσια έργα ή άλλες χοντρές μπίζνες με το αζημίωτο βέβαια.

Δυστυχώς το θέμα είναι τεράστιο... και άλυτο.

Όπως υπάρχουν και «πληρωμένες πένες και φωνές» από τα μεγάλα αφεντικά για να τους παίξουν βρώμικα παιχνίδια. Στο λόμπι των «πληρωμένων» μέσω παχυλών αμοιβών συνήθως είναι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει άτυπο κλάμπ ελιτ εκπροσώπων της ενημέρωσης. Ευτυχώς υπάρχουν και δημοσιογράφοι- και μεγαλοδημοσιογράφοι- που αρνούνται να μπουν στο κλάμπ, να τα πιάσουν και τα λένε χύμα. Τα μέλη του «ελιτιστικού» κλάμπ φροντίζουν να απομονώσουν τους ελεύθερους δημοσιογράφους και τους συκοφαντούν. Τους χαρακτηρίζουν «γραφικούς», λαϊκιστές, αγγράμματους κα .

Οι κυβερνήσεις, η ΕΣΗΕΑ, τα πολιτικά κόμματα γνωρίζουν περισσότερα από όσα σας γράφω, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αντίθετα συνεργάζονται αγαστά μαζί με τους πληρωμένους, οι οποίοι έτσι αυξάνουν τις αποδοχές τους.

Αυτοί «οι εκπρόσωποι της κοινής γνώμης» είναι στη λίστα των μυστικών κονδυλίων, που αρνούνται όλες οι κυβερνήσεις να δώσουν στη δημοσιότητα. Αυτοί είναι στα διάφορα κονδύλια υπουργιών (Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Εξωτερικών, Γεν. Γραμματεία Τύπου και βάλε).

Αν τολμούν τα κόμματα, τώρα να δεσμευτούν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τις δημοσιογραφικές λίστες της ντροπής. Αποκλείεται. Ούτε ένα τοις χιλίοις να ξεβρομίσουν τον χώρο της ενημέρωσης γιατί με τους «εκβιαστές» συναλλάσσονται, συντρώγουν, συνεργάζονται. Και αναφέρομαι, δυστυχώς, για όλα τα κόμματα.

Για αυτό φωνάζω ότι οι υπεύθυνοι για την κρίση και την εξαθλίωση του Λαού είναι (κατά σειρά): Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, συνδικαλιστές και πολιτικοί.

Αυτοί είναι η πικρή αλήθεια. Μην μασάτε με... τα ωραία λόγια τα μεγάλα... Προσέχετε ποιους ακούτε, ποιους διαβάζετε. Η βρώμικη ενημέρωση βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία.

Σπύρος Καρατζαφέρης
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: