Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τι πραγματικά συνέβη με το σαρδάμ του πρωθυπουργού


Kατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα σαρδάμ και φεύγοντας από το κάδρο της κάμερας για να προετοιμαστεί για να ξανακάνει τη δήλωση, του ξέφυγαν ορισμένα…
γαλλικά, γράφτηκαν σε κασέτα κι αυτή η κασέτα από λάθος βγήκε με αποτέλεσμα να ακούσουν όλοι τα γαλλικά. Μια ανθρώπινη στιγμή που προκαλεί χαμόγελα αφού πρόκειται, όπως και να το κάνουμε, για ένα αστείο περιστατικό.
Άλλωστε, δεν είναι συνηθισμένο να βλέπει κανείς έναν πρωθυπουργό να βρίζει τον … εαυτό του, πόσο μάλλον οι εικόνες αυτές να καταγράφονται και να δίνονται στη δημοσιότητα.
Όμως, κανένας πρωθυπουργός, επομένως και ο κ. Σαμαράς, δεν είναι ρομπότ. Δεν είναι καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια που κάνουν τα πάντα στην εντέλεια και κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει τίποτε. Κι ευτυχώς που έστω κι από λάθος, βγαίνουν τέτοια στιγμιότυπα για να θυμίζουν στον κόσμο ότι ο πρωθυπουργός είναι άνθρωπος με σάρκα, οστά και συναισθήματα. Με πολύ πίεση, άγχος και αγωνία για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον ο Σαμαράς που δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο.
Όπως ήταν φυσικό το περιστατικό διογκώθηκε και γράφονται και ακούγονται διάφορα εξωφρενικά. Ποια είναι η αλήθεια; Ο Πρωθυπουργός το διασκέδασε και άρχισε τα αστεία με τους φίλους και συνεργάτες του. Συνέβη μάλιστα και το εξής με τον υπεύθυνο τεχνικό:. Έντρομος ο άνθρωπος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ζητούσε συγνώμη λέγοντας “εγώ φταίω, κάντε ό,τι θέλετε”.
- “Σιγά, πως κάνεις έτσι, χαλάρωσε. Συμβαίνουν αυτά” ήταν η απάντηση του Σαμαρά
Ο Αλμπέρ Καμύ έγραψε στο έργο του Καλιγούλας: «Αυτό που δεν θα καταλάβετε ποτέ είναι πωςείμαι ένας άνθρωπος απλός».
Τέτοιες στιγμές σαν και την σημερινή στο Μαξίμου δείχνουν ακριβώς αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: