Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στα πρόθυρα ανοιχτής ρήξης Τσίπρας- Γλέζος

Ο Τσίπρας κινδυνεύει να υποστεί ιδιαίτερη ζημιά στο προσωπικό του προφίλ αν δεν καταφέρει να καταπραϋνει τις αντιδράσεις Γλέζου και άλλων στελεχων...

Ρήγμα έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Μανώλη Γλέζου και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Το ρήγμα μοιάζει πλέον αγεφύρωτο μετά την πρωτοβουλία Γλέζου- μαζί με άλλα δύο στελέχη εκπροσώπους συνιστωσών- που καλούν τον Τσίπρα να αποσύρει από την προσυνεδριακή διαδικασία την πρόταση αυτοδιάλυσης των συνιστωσών.
Η πρωτοβουλία αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή του από κίνημα συνιστωσών σε κόμμα, μετεξελίσσοντας το στην ουσία σε εν δυνάμει πολιτικό σχηματισμό με προοπτική ανάληψης της εξουσίας. Η διαφοροποίηση Γλέζου εντείνει το ήδη υπάρχον εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον καθιστά ευάλωτο στις επιθέσεις της ΝΔ και του Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε πριν λίγες ημέρες τον Τσίπρα να ασχοληθεί με τις... "συνιστώσες του".
Φυσικά, κανείς δεν θέτει αυτήν την στιγμή θέμα διαγραφής του Γλέζου ένεκα της διαφοροποίησής του, όμως η κατάσταση περιπλέκεται ιδιαίτερα στον δρόμο προς το συνέδριο. Ο Τσίπρας κινδυνεύει να υποστεί ιδιαίτερη ζημιά στο προσωπικό του προφίλ αν δεν καταφέρει να καταπραϋνει τις αντιδράσεις Γλέζου και άλλων στελεχων, προεξέχοντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που αντιτάσσονται στην προοπτική διάλυσης των συνιστωσών.
Τα όργανα μόλις άρχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταλαβαίνετε...

http://www.newsbomb.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΠΟΛΥΦΩΝΊΑ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΌΣ ΙΔΕΏΝ ΣΎΝΘΕΣΗ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΕΊ ΣΤΌΧΟΙ.