Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Βλέπει "κούρεμα" ο αμερικανικός Τύπος

Σκληρή και απρόσμενη κριτική ασκούν δύο μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες η New York Times και η Wall Street Journal αναφορικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας...

Η NY Times αναφέρουν πως το πρόγραμμα είναι "λάθος συνταγή", ενώ η Wall Street Journal θεωρεί βέβαιη τη διαγραφή ελληνικού χρέους. Στα δύο δημοσιεύματα σημειώνεται ότι η συμφωνία με την τρόικα θα επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα μας και θα δηλητηριάσει ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή. Επίσης γίνεται αναφορά στο ότι 1 στους 4 Έλληνες και 2 στους 3 νέους είναι άνεργοι και υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα λιτότητας κατέπνιξαν τις επενδύσεις και εξάντλησαν τους ανθρώπινους πόρους.
Οι συντάκτες των εφημερίδων τονίζουν με νόημα πως είναι δύσκολο να αλλάξει συμπεριφορά η Άγκελα Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές και σημειώνουν ότι ΕΕ και τρόικα δεν σπατάλησαν τρία χρόνια και 200 εκατ. ευρώ για να αφήσουν τώρα την Ελλάδα μετέωρη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ένα “κούρεμα” του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: