Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

To μυστικό γεύμα Βεστερβέλε-Λουκά στην Αθήνα.Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα!

Για το ραντεβού τηρήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια οι κανόνες της εμπιστευτικότητας.Κανείς Ελληνας πολιτικός, πόσο μάλλον τα ΜΜΕ, δεν θάπρεπε να πληροφορηθούν αυτή την συνάντηση. Σε περίπτωση που διέρρεε στη συνέχεια-όπως συμβαίνει σήμερα με την αποκάλυψη του...
 Κουρδιστού Πορτοκαλιού-και οι δύο πλευρές θα έκαναν λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Κι όμως οι δύο άνδρες είχαν ένα πολύ ενδιαφέρον γεύμα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας συμβόλου- ένοικοί της μέλη της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής ελίτ-επί της Βασιλίσσης Σοφίας.
Ομιλούμε για τον Γερμανό υπ. Εξωτερικών Βεστερβέλε-ο οποίος έμεινε ενθουσιασμένος από τα γερμανικά της Σίας Κοσιώνη, την οποία θέλει ο Γιώργης ο Κουρής, ο Περγαμόντος, στο νέο Alter-και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Το ραντεβού κλείστηκε πριν ο Γερμανός ΥΠΕΞ πατήσει το πόδι του στην ελληνική πρωτεύουσα. Η συνάντηση κράτησε κοντά στις 2 ώρες και η συζήτηση είχε στο  επίκεντρό της μόνο ένα σενάριο: To σοβαρό ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρησης Σαμαρά μέσα στους επόμενους μήνες-και σίγουρα μέσα στο 2013-και τον κίνδυνο της ακυβερνησίας.
Ο Βεστερβέλε μετέφερε την εκτίμηση τόσο της Μέρκελ, όσο και του Σόιμπλε στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου και την επιθυμία της Καγκελαρίου να πυκνώσει (ο Λουκάς) τις εμφανίσεις και παρεμβάσεις του.
Από μόνο της η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης φωτογραφίζει την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Σαμαρά ή για να το πούμε πιο απλά, οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι ο Σαμαράς βουλιάζει μέσα στην αβουλία της κυβέρνησής του και στο φόβο του βαθέως κράτους και ετοιμάζουν την διάδοχη κατάσταση.
Αυτό που τρομάζει τους Γερμανούς δεν είναι η ελληνική χρεοκοπία. Γι΄αυτήν άλλωστε έχουν θωρακισθεί οι τράπεζές τους. Οι Γερμανοί τρέμουν το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου η ενός αιματοκυλίσματος, αλά Αίγυπτος, και σπεύδουν να πάρουν τα μέτρα τους.
Επίσης γνωρίζουν ότι στο κοντινό πλάνο παίζει γερά το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων και μετά από αυτό κανείς Σαμαράς και κανείς Βενιζέλος δεν θάχουν στον πολιτικό ήλιο μοίρα.
Ως εκ τούτου ο Λουκάς-και μέχρι να επιστρατεθεί ο Σημίτης-είναι μια κάποια λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: