Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πάνω από 1,8 εκατ. τουρίστες ήρθαν με κρουαζιερόπλοια στη χώρα μας

Αύξηση 11,7% στο επτάμηνο καταγράφει ο Πειραιάς σε επιβάτες transit -Πάνω από 1,8 εκατ. τουρίστες ήρθαν με κρουαζιερόπλοια στη χώρα μας -Ο κάθε επισκέπτης ξοδεύει καθημερινά 200 ευρώ...

Όλο και περισσότερους τουρίστες προσελκύουν τα ελληνικά λιμάνια καθώς στον χώρο της κρουαζιέρας η Ελλάδα είναι ο τρίτος προορισμός των τουριστών στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Τα ελληνικά λιμάνια με επίκεντρο τον Πειραιά, μετά την άρση του καμποτάζ, συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους τουρίστες.

Ο Πειραιάς από την αρχή του χρόνου έως και τον Ιούλιο καταγράφει αύξηση 11,7% στους επιβάτες transit, ενώ την χώρα επισκέφθηκαν 1,8 εκατ. τουρίστες έναντι 1,2 εκατ. το 2012. Οι εκτιμήσεις είναι ότι έως το τέλος του 2013 οι αφίξεις θα φθάσουν τα 5,5 εκατ.

Σύμφωνα με στοιχεία, κάθε τουρίστας ξοδεύει καθημερινά, 200 ευρώ κατά μέσο όρο. Υπολογίζεται ότι φέτος θα υπάρξουν πρόσθετα έσοδα ενός δισ. ευρώ από τους transit επιβάτες και δύο δισ. από τους επιβάτες στα λιμάνια βάσης.

Όμως αύξηση στην κρουαζιέρα καταγράφεται και στα άλλα λιμάνια της χώρας. Στο Ηράκλειο η αύξηση άγγιξε το 62% αύξηση, στην Κεφαλλονιά το 20,5%, στην Κέρκυρα το 23% στην Κέρκυρα και στη Σαντορίνη το 30%.


Τα έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με συγκεκριμένες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, επισημαίνουν φορείς του κλάδου.
Την ίδια ώρα όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι μειώθηκαν...
οι επιβάτες της ακτοπλοΐας. Το πρώτο εξάμηνο η μείωση έφθασε και το 30% ενώ και τον Ιούλιο ταξίδεψαν για τα νησιά του Αιγαίου περίπου 30.000 λιγότεροι επιβάτες σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο ο Αύγουστος που είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους κατοίκους των πόλεων, καταγράφει μικρή αύξηση στην κίνηση των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: