Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας...

Νύχτες αγωνίας αναμένεται να είναι οι επόμενες για τους περισσότερους εργαζομένους στα υπουργεία καθώς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έληξε η προθεσμία που είχαν οι Γενικοί Γραμματείς για να υποβάλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα σχέδια βάσει των οποίων θα προκύψουν οι συνολικά 8.290 υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητα....


Τα σχέδια αυτά αναφέρουν τον αριθμό του πλεονάζοντος προσωπικού ανά κλάδο και κατηγορία υπαλλήλων, προκειμένου να προετοιμαστούν οι τελικές λίστες που θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Το επόμενο βήμα της διαδικασίας προβλέπει ότι μέχρι τις 27 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση των πλεοναζουσών θέσεων ώστε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προσωπικού.

Εμπλοκή υπήρξε με το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίo δεν έστειλε τη λίστα με τους υπό κινητικότητα υπαλλήλους, πενήντα τον αριθμό, κατά τον αρχικό σχεδιασμό. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θεωρεί πως το υπουργείο είναι υποστελεχωμένο και είναι το τελευταίο που ευθύνεται για την διόγκωση του Δημοσίου προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν υπό καθεστώς κινητικότητας.

Απαραίτητη για την υλοποίηση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας είναι, πάντως, η οριστικοποίηση των κριτήριων και της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων ώστε από αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς.

Η υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή γραφόταν και ξαναγραφόταν προκειμένου, όπως έλεγαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο το αίσθημα αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 8.920 υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το δεύτερο «κύμα» θα προέλθουν ανά υπουργείο ως εξής:

Υπουργείο Παιδείας: 1.500
Υπουργείο Εσωτερικών (Δ. Αστυνομία): 3.000
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500Υπουργείο Υγείας: 1.500
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Εργασίας: 600
Υπουργείο Οικονομικών: 400
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
Υπουργείο Πολιτισμού: 500
Υπουργείο Υποδομών: 750
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 100
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: 20

Δεν υπάρχουν σχόλια: