Σκληρό μήνυμα Πούτιν μετά την διπλή εξαπάτηση από Παπανδρέου – Σαμαρά. Θα μας καλύψουν οι Αζέροι, οι ΗΠΑ και η Γερμανία;
Όλοι κρίνονται από την ιστορία. Έτσι, μετά την εγκληματική πολιτική Παπανδρέου που στέρησε την χώρα από την προνομιακή θέση της στον ενεργειακό χάρτη εξαπατώντας παράλληλα τον Ρώσο πρόεδρο, ήλθε και η σειρά του Σαμαρά.
Ενώ προεκλογικά έκανε τα αδύνατα δυνατά για την περιβόητη φωτογραφία με τον καφέ και τα μπισκοτάκια, μετεκλογικά...έκανε ακριβώς τα αντίθετα με αποκορύφωμα την προσβλητική συμπεριφορά στον κολοσσό που λέγεται Gazprom.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να συμπορευθεί με τους Αζέρους (που έχουν αμφίβολη ικανότητα προσφοράς σε πρώτη ύλη), με μία συμφωνία ταπεινωτική σε σύγκριση με αυτές που είχε υπογράψει ο Καραμανλής. Με ελάχιστα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα και πενιχρή γεωπολιτική θωράκιση.
Για την συμπεριφορά του Παπανδρέου βεβαίως, η ιστορία απέδειξε πως η απεμπόληση του εθνικού συμφέροντος έγινε διότι ο κύριος Παπανδρέου είχε ήδη επιλέξει να συμπορευθεί με άλλα οικονομικά συμφέροντα, διεθνή και ιδιωτικά.
Η ιστορία θα κρίνει και τις αποφάσεις του κυρίου Σαμαρά. Μέχρι στιγμής είναι επιχειρησιακά ανεξήγητες, καθώς το διαφαινόμενο ισοζύγιο τους, ζημιώνει την Ελλάδα. Το μέλλον θα δείξει εάν οι αποφάσεις του ήταν προϊόν εκβιασμού ή προσωπικής πίεσης από άλλα συμφέροντα, που είχαν ισχυρά χαρτιά για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους έναντι του εθνικού ή εάν το ισοζύγιο θα ανατραπεί μελλοντικά από παράγοντες που σήμερα δεν είναι γνωστοί.
Μέχρι σήμερα, ουδεμία “ξένη” επένδυση έχει γίνει στην Ελλάδα. Ως επένδυση νοείται το ρευστό που θα έλθει από το εξωτερικό για να αναπτύξει μία καινούρια δραστηριότητα επιφέροντας ανάπτυξη για την τοπική οικονομία ώστε η δραστηριότητα αυτή να κριθεί βιώσιμη και κερδοφόρα. Η φαινομενική εισροή χρημάτων για να εξαγοραστεί μία μονοπωλιακή επιχείρηση σε εξαιρετικά χαμηλότερη αξία από την τρέχουσα (π.χ. ΟΤΕ) ή η πώληση στην χρηματιστηριακή αξία μίας εταιρείας που έχει κοστίσει δισεκατομμύρια έχοντας μάλιστα κρατική προστασία λόγω δημοσίου συμφέροντος (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), όχι μόνο δεν είναι “επένδυση”, αλλά μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί εκποίηση εθνικής περιουσίας.
Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις. Δείτε τι δήλωσε ο Πούτιν:
«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τί δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», διερωτήθηκε ο Β.Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.
«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στο Ροστόφ, απ’ όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο Β.Πούτιν χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου