Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ


Ο Αύγουστος προχωρά στη χώρα του ΠΟΤΕ, και ενώ ο κόσμος περιμένει τα νέα «μέτρα» που έρχονται πολύ σύντομα, στη «σκηνή», και λέω σκηνή γιατί ζούμε ένα κανονικό θέατρο του παραλόγου, εμφανίστηκαν και οι «άλλοι»….





Ποιοι άλλοι;

Μα καλά, τους ξεχάσατε;

Οι «κύριοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα μου πείτε,  τι θέλουν τώρα και αυτοί;

Μα καλά ακόμα δεν το καταλάβατε;

ΨΗΦΟΥΣ.

Έρχονται οι δημοτικές εκλογές, οπότε οι άνθρωποι πράττουν το καθήκον τους όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιόδους.

Αφού λοιπόν εδώ και μήνες έμμεσα και άμεσα όπου σταθούν και όπου βρεθούν δήλωναν ΠΑΡΩΝ, τώρα, πάνε να το επισημοποιήσουν το πράμα γιατί οι μήνες περνούν γρήγορα..

Αναρωτιέμαι, ΠΩΣ γίνεται οι περισσότεροι εξ αυτών που είναι μάλιστα ήδη εκλεγμένοι και εν ενεργεία στην αυτοδιοίκηση ενώ έχουν ΛΑΜΨΕΙ δια της απουσίας και της απραγίας τους γενικότερα, ΤΩΡΑ να δηλώνουν …. ΠΑΡΩΝ.

Τόσο στους μεγάλους δήμους, όσο και στην επαρχία, οι «υποψήφιοι αστέρες» κινούνται στα κρυφά και στα φανερά, κάνουν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε κλπ, έχοντας ήδη ξεκινήσει τον αγώνα προκειμένου να μας πείσουν ότι … είναι «έτοιμοι» για όλα.

Βλέποντας όμως την κατάσταση που επικρατεί σε πάρα πολλούς δήμους, αναρωτιέμαι που το βρήκαν αυτό το περίσσιο ΘΡΑΣΟΣ και εμφανίζονται δημόσια διεκδικώντας την ψήφο μας.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αντιγράφουν τις γνωστές πολιτικαντικες τακτικές των «άλλων» από τη βουλή, και ξαφνικά, ανακάλυψαν τις λάσπες, και βγαίνουν και καταγγέλλουν όλα τα στραβά και ανάποδα, τα οποία βέβαια οι ίδιοι (οι περισσότεροι) σε προηγούμενες θητείες τους είχαν δημιουργήσει και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να δώσουν  «λύσεις» ΑΝ εκλεγούν .

Τα λένε αυτά, τη στιγμή που οι πολίτες καθημερινά αντιμετωπίζουν τα μύρια όσα προβλήματα, μικρά και μεγάλα (στην πλειοψηφία τους μεγάλα) τα οποία σε συνδυασμό με την γενικότερη κατάσταση της διάλυσης που παρουσιάζει το «κράτος» κάνουν την ζωή όλων εφιαλτική.

Έχουμε λοιπόν από την μια τους κυβερνώντες να μας κοροϊδεύουν καθημερινά, και τώρα από την άλλη, έχουμε και τους Αυτοδιοικητικούς «παραιτηθέντες» (μη ξεχνάμε ότι πολλοί δήμαρχοι «παραιτήθηκαν» πρόσφατα) και μη, να μας λένε ότι «είναι εδώ» για ακόμα μια, η για πρώτη φορά, για να τους εκλέξουμε, και να σώσουν τον τόπο.

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών κάνουν λόγο για… «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια, μακριά από τις όποιες κομματικές ομπρέλες γιατί ΕΤΣΙ μόνο θα λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τώρα το κατάλαβαν ότι ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, αλλά τώρα είναι πολύ αργά.

Όπως και οι πολιτικάντηδες έτσι και αυτοί, θα αντιμετωπίσουν την ΟΡΓΗ του κόσμου γιατί κάποτε πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Κάποτε πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των ρουσφετιών στην αυτοδιοίκηση, κάτι το οποίο γίνεται προκειμένου οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και οι λοιποί να αυξήσουν τη δύναμη τους, κάποτε θα ρέπι να σταματήσει ο διχασμός των μικρών κοινωνιών από εκείνους που και καλά εκλεχτήκαν για το καλό του τόπου και μετά την εκλογή τους τα έκαναν σαν τα μούτρα τους.

Άρχισαν λοιπόν οι προεκλογικοί αντίλαλοι, και το τι έχουμε να ακούσουμε και να δούμε δεν περιγράφεται.

 Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: