Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

H Ελλάδα μπορεί να μη δώσει ούτε ευρώ στο ΔΝΤ...άρθρο κόλαφος του Bloomberg !

Σε ένα άρθρο- κόλαφο, το Bloomberg Businessweek, υποστηρίζει πως η Αργεντινή δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ στo ΔΝΤ και πως το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελλάδα!
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως η Αργεντινή "γκρέμισε" 95 δις δολάρια τοκογλυφικών ομολόγων και δεν πλήρωσε ούτε σεντ παρά τις απειλές από κάθε κατεύθυνση....


Διαβάζουμε επίσης πως οι διαχειριστές κερδοσκοπικών , οι κύριοι Dart και Singer δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν ούτε ένα σεντ από τα ταμεία της Αργεντινής, μετά την αθέτηση χρέους το 2005, ενώ εμείς χρυσοπληρώσαμε στον Dart το ομόλογό του στο ακέραιο.

Η guardian τις ίδιες ημέρες έγραφε ότι οι Έλληνες καταστρέφονται για να πληρώνουν κερδοσκόπους-όρνεα, που δεν γνωρίζουν, ενώ η Αργεντινή δεν το έκανε.

Και όπως έγραψε σε άρθρο του στο FORBES ο James K. Glassman, πρώην Υφυπουργός του Μπούς Τζούνιορ, ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων είναι ότι οι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό.

To Businessweek ζητάει την γνώμη μιας καθηγήτριας Νομικής, σχετικά με την επιτυχία ή όχι μιας παρόμοιας κίνησης στην Ελλάδα, από νομική σκοπιά. «Εξαρτάται πάρα πολύ από το ποιος είναι ο τελευταίος των πιστωτών της Ελλάδας», μας λέει η Anna Gelpern, καθηγήτρια νομικής στο American University της Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα έχει απειλήσει να μην εξοφλήσει όσους κρατούν παλιά ομόλογα, αλλά νομίζω ότι αυτοί θα είναι λίγοι σε σύγκριση με ό, τι ήταν στην Αργεντινή, και ότι είναι απίθανο να βγάλουν το ίδιο επίπεδο νομικής έντασης». Στην Ελληνική προσφορά ανταλλαγής, το 95,7% των ομόλογων δημοπρατήθηκαν.

«Η αθέτηση χρέους των 95 δισ. δολαρίων σε ομόλογα, έκανε κακό στην πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, αλλά όχι στην οικονομία της, η οποία αυξάνετα περίπου 7% ετησίως από το 2005».

Δεν υπάρχουν σχόλια: