Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

H Mέρκελ κρύβει από τους Γερμανούς το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Κριτική από την εφημερίδα Die Zeit στην Καγκελάριο Μέρκελ ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στους ψηφοφόρους της λόγω της προεκλογικής περιόδου και ότι περιμένει να τους το ανακοινώσει τον Νοέμβριο...

Επικριτικό προς την Καγκελάριο Μέρκελ για την προεκλογική της τακτική είναι το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit με τίτλο: «Το λογαριασμό, παρακαλώ!»

Ο συντάκτης του άρθρου κατηγορεί την Άγκελα Μέρκελ ότι σκόπιμα και λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου αποσιωπά δυσάρεστα θέματα, όπως, για παράδειγμα, το κούρεμα του ελληνικού χρέους για το οποίο εκτιμά ότι θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το αργότερο το Νοέμβριο η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παραδεχθεί ενώπιον των Γερμανών ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει ένα μέρος των χρεών της. Εκείνη την περίοδο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήδη αφήνει να διαφανεί τι πρόκειται να ανακοινώσουν: η χώρα πρέπει να ελαφρυνθεί κατά τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει».

Ιδιαίτερα καυστικός ο συντάκτης επισημαίνει, τέλος, ότι «θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει αυτό πολιτική λεπτότητα. Ή εξαπάτηση των ψηφοφόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: