Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνιστώσα Λαφαζάνη δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο ....

Πανικό στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ένα κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra.gr, την επίσημη δηλαδή ιστοσελίδα της  Αριστερής Πλατφόρμας, της τάσης που εκφράζει το 40% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία ηγείται ο κ. Λαφαζάνης....

Το κείμενο αυτό αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Φύσσα καθώς και τη συζήτηση που γίνεται αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου ή όχι.
Σε συνέχεια της άποψης που εξέφρασαν πολλοί αναλυτές και πολιτικοί (όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) το Αριστερό ρεύμα, δηλώνει ευθέως ότι ο Σύριζα δεν ανήκει στο λεγόμενο «δημοκρατικό ή Συνταγματικό τόξο» απορρίπτονταςσυνεύρεση της «Αριστεράς» με τις λεγόμενες «δημοκρατικές αστικές δυνάμεις».
Ευθέως αναφέρει: «Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξης στο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας».
Συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο ότι : «Η Αριστερά τούτη την ώρα δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα χειρότερα, να συγκροτήσει) το «καλό» έναντι του «κακού» αστικό στρατόπεδο.
Αν αυτές οι θέσεις εκφράζουν τον Σύριζα, σημαίνει ότι το ίδιο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνει ότι δεν ανήκει και δεν επιθυμεί να περιλαμβάνεται το «αστικό στρατόπεδο» ή στο λεγόμενο «δημοκρατικό ή συνταγματικό τόξο»
Αν δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει ευθέως να αποδοκιμαστούν (με τον ίδιο τρόπο όπως έκανε η κα Κωνσταντοπούλου, που μίλησε για προβοκατόρικες και παρακρατικές απόψεις, με αναφορές και μηνύσεις στον Άρειο Πάγο όπως έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος)  και προφανώς να διαγραφούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον θέτουν εκτός «αστικού» «δημοκρατικού» συνταγματικού τόξου»
Επισυνάπτεται το άρθρο:
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: