Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγή του εκλογικού νομού και για τις συνδικαλιστικές εκλογές ;

Την πρότασή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου που αφορά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους αιρετούς περιφερειάρχες. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και όπως είπε ο κ. Μιχελάκης η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκεται στις «σκέψεις του πρωθυπουργού»....


Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου «θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας».

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω. Πρότεινε αυτή η αλλαγή να ισχύσει και στις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και  των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει τις όποιες αλλαγές προτείνει η κυβέρνηση, αφού δήλωσε πως «είμαστε υπέρ τις διαρκούς εξυγίανσης σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ό,τι είναι θετικό εμείς θα βάζουμε πλάτη, όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια της πλώρης».

Στη σύσκεψη εκτός του κ. Μιχελάκη και των περιφερειαρχών, συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας.  Εκτός του εκλογικού νόμου σύμφωνα με το υπουργείο στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μείωση της γραφειοκρατίας στην συνεργασία των περιφερειών με την κεντρική κυβέρνηση.

Πάντως ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε τους δήμους και τις περιφέρειες ως βασικού πυλώνες της ανάπτυξης, οι οποίοι έχουν τη δυναμική να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα της ύφεσης. Ο κ. Σταικούρας τόνισε επίσης την ανάγκη οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να τηρήσουν της δημοσιονομική πειθαρχία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν επιβληθεί.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνάντηση, αφού ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Μιχελάκη λέγοντας ότι λύθηκαν ζητήματα γραφειοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: