Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κ. Λαγκάρντ: Όχι άλλα μέτρα στην Ελλάδα

ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή λένε όχι σε άλλες περικοπές αλλά ζητούν έσοδα από τη φορολογία

Μετά την αναγνώριση των λαθών του και στην περίπτωση της Ελλάδας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρχίζει να αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα του...

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν άλλες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων στους Έλληνες, επιμένοντας ωστόσο να δει τα αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης που συντελείται.
Η άλλοτε Υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί, τόνισε πως αναμένει η Ελλάδα να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, απορρίπτοντας κάθε λογική λιτότητας πλέον. Υπενθύμισε πάντως, πως με ισχυρό χαρτί το πλεόνασμα, η χώρα μας θα πρέπει να λάβει από τους Ευρωπαίους όσα τις είχαν υποσχεθεί, ενισχύοντας τις φωνές που θέλουν το Eurogroup της Άνοιξης, να λαμβάνει αποφάσεις για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί απόλυτα βιώσιμο. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες και πάντα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό», υπογράμμισε η Κ.Λαγκάρντ πετώντας το μπαλάκι για το ελληνικό πρόγραμμα στο Γερούμ Ντάισενμπλουμ.
Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινείται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα δεικτική. Η εκπρόσωπος μάλιστα, του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Φορολογία Αλγκίρντας Σεμέτα, Έμερ Τρέινορ, τόνισε με παρέμβασης της πως δεν υπάρχει κανένα αίτημα για αύξηση των φόρων στην Ελλάδα.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: