Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η αποκάλυψη των απορρήτων εγγράφων από το ΔΝΤ,στέλνουν φυλακή την συμμορία του μνημονίου.

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/06/fe3d7-papandreou-papakonstantinou-fylakh.jpg?w=280&h=210

Η Wall Street Journal έκανε μία αποκάλυψη – βόμβα, φέροντας στην επιφάνεια απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ κατά την διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα “διάσωσης” της Ελλάδας. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον το 1/3 των μελών αντέδρασε σφόδρα στο...

διαφαινόμενο κακούργημα, υποστηρίζοντας ευθεως ότι κάτι τέτοιο θα κατάστρεφε την χώρα! Γεγονός που επιβεβαιώνει την συνομιλία Στρως Καν – Παπανδρέου, όπου ο πρώτος φέρεται να τον προείδοποίησε πως “εάν εφαρμόσεις κάτι τέτοιο, θα καταστρέψεις το Έθνος σου”! Η αποκάλυψη αυτή ανοίγει εκ νέου την πρόταση για εξεταστική κατά της συμμορίας του μνημονίου που μαζί με την εξεταστική για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι…

Δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια. Διαβάστε:

imfΜια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα Wall Street journal για το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας το 2010, που θα μας μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη με το πράσινο καραβάκι στο Καστελόριζο και τον Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας σε διεθνή βοήθεια.

Η WSJ φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, τα οποία και αποκαλύπτουν από το Ταμείο συμμετείχε στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας το 2010 παρά τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του οργανισμού ως προς το εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργούσε. (Το άρθρο εδώ)

«Το θέμα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών από όλο τον κόσμο στη σύνοδο του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον» αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα». Εκεί αναφέρεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 40 μη ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο. «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η εναλλακτική μιας εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος» παραδέχθηκε ο τότε εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ από την Αργεντινή, Andres Pereira. Κατά την άποψή του, το ΔΝΤ ρίσκαρε απλώς την «αναβολή και ίσως την επιδείνωση του αναπόφευκτου»-μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

«Η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη», ανέφερε ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνάντηση του 2010.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει νέα κούρεμα της ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου δημόσιου τομέα. Πολλοί αντιδρούν, όπως η Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: