Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επιλέξτε! Προαπαιτούμενα της Τρόικας ή Προαπαιτούμενα της Δημοκρατίας;

Επιλέξτε! Προαπαιτούμενα της Τρόικας ή Προαπαιτούμενα της Δημοκρατίας;
Τρεις μέρες κράτησε η καταδίκη της βίας "από όπου κι αν προέρχεται" μετά τη δολοφονία των δύο ατόμων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Φυσικά κι όλη η Ελληνική Κοινωνία, οι απλοί και συνειδητοποιημένοι και δημοκρατικοί Πολίτες καταδίκασαν και καταδικάζουν την βία.

Αλλά - υπάρχει και αλλά - το καθεστώς που προσπαθεί πάντα να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από το αίμα , όλες αυτές τις μέρες "απαιτούσε" όπως οι Φαρισαίοι, οι μοναδικοί υπερούσιοι προστάτες του Νόμου και της Τάξης, να καταδικάσουμε την βία, αφού την καταδικάσαμε, αποφάσισε να βάλει αστερίσκο και να εισβάλει, δια της βιας των πραιτωριανών του, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
"Ου γαρ οι ακροαταί του νομου δίκαιοι, αλλ΄οι ποιηταί του νόμου δικαιωθήσονται" γράφει στη προς Ρωμαίους Επιστολή του, ο Απόστολος Παύλος (2:13) , απλά το αυτονόητο δηλαδή. Οι νόμοι δεν είναι à la carte, είναι κυριολεκτικοί, το "πνεύμα του νόμου" που λένε οι Νομικοί., η ευνομία, το φυσικό δίκαιο, που βλέπουμε στην Αντιγόνη. Οταν χρησιμοποιείς την Νομιμότητα για να μεθοδεύεις την ανηθικότητα και σκοτεινούς σκοπούς όσο και σύννομος να είσαι, έχεις χάσει όμως ήδη το εύννομον. Και χωρίς ευνομία δεν υπάρχει Δημοκρατία, γιατί ακόμη και στην Χιλή του Πινοσέτ υπήρχαν και Νόμοι και Δικαστήρια και Νομιμότητα, αλλά υπήρχε ευννομία.
Η εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, δεν έγινε βάση της Νομιμότητας αλλά με πρόφαση αυτήν. Η εισβολή μεθοδεύτηκε ώστε να παρακαμφθεί ο Νόμος με το τετελεσμένο. Εκλεισαν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την ΕΡΤ, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης και μετά από τέσσερις μήνες που έληξε η διορία για την ψήφιση της ΠΝΠ εισέβαλαν στο Κτίριο, ώστε ποια χρείαν έχει η Ψήφιση για κάτι που δεν υπάρχει;
Οπως όμως στη Νευτώνια Φυσική, για κάθε δράση υπάρχει κι αντίδραση, έτσι και όταν πιέζεις μια Κοινωνία, κάποια στιγμή θα σε πιέσει κι αυτή πίσω. Αν εξουσία διαφθείρει επικίνδυνα, η ψευδαίσθηση ότι έχουν εξουσια είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Καμία εξουσία δεν διαρκεί για πάντα, αλλά όπως έγραφε ο Μπέρναντ Σω "μια εξουσία που έχει ανάγκη τη Στρατιωτική βία για να εφαρμοστεί δεν διαρκει" καθόλου.
Η Ελληνική Κοινωνία είναι από τα κάτω έτοιμη για μεταρρυθμίσεις, είναι ανάγκη για παράδειγμα να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια της Διαπλεκόμενης Ελιτ , των Πολιτικών και των εξωνημένων Συνδικαλιστών. Αντ'αυτού όμως προστατεύονται όλοι οι παραπάνω και τρια χρόνια το Μνημόνιο είναι ακριβώς το Συμβόλαιο για την διαιώνιση της διαφθορας και τελικά καταργούνται όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα μας !
Για παράδειγμα ο Συνδικαλισμός στην Ελλάδα χρόνια τώρα απαιτούσε και κέρδιζε προκλητικά προνόμια για τους ίδιους, με απεργίες παρωδίες, για να δικαιολογεί την ύπαρξη του, αλλά σήμερα που καταργούνται όχι μονο τα προνόμια αλλά και τα δικαιώματα συντάσσεται με τον ακραίο νεφιλελευθερισμό.
Η Τροικα δεν είναι ερασιτέχνες, είναι επαγγελματίες δολοφόνοι, πριν από την Ελλάδα έχουν γαλουχηθεί για δεκαετίες στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Υποσαχάριας Αφρικής, γνωρίζουν και τις αντιδράσεις και τους μεθόδους που θα τις κάμψουν. Μια μεταρρύθμιση από τα κάτω δεν χρειάζεται δυνάμεις ασφαλείας για να επιβληθεί, αρκεί για παράδειγμα ο Δημοκρατικός διάλογος για να απομακρυνθούν οι επίορκοι από το Δημόσιο είναι κοινωνική απαίτηση.
Πως όμως θα απολύσεις κάποιον που είναι εργατικός, χρήσιμος και παραγωγικός για να προσληφθεί ημέτερος Εργολάβος, που θα κάνει την ίδια δουλεία με σκλάβους μισθό Μανωλάδας ; Θα κάνεις επιστρατεύσεις, θα στείλεις τους Πραιτωριανούς, θα τους διαβάλλει από τα δελτία των 8 από τα κανάλια των Εργολάβων.
Η κατάληψη της ΕΡΤ ήταν απλώς η πρόβα, σήμερα που γράφεται το κείμενο αυτό, αποφάσισαν την έναρξη των Πλειστηριασμών, με το κουτόχορτο πάλι των "εισοδηματικών κριτηρίων" που τελικά όπως και στον Ενιαίο Φόρο ακινήτων δεν προστατεύει κανέναν. Με το ίδιο σκεπτικό που εξεδιώξαν τους "καταληψίες" από το Ραδιομέγαρο, έτσι θα βαφτίζεσαι "καταληψίας" μέσα στο ίδιο σου το σπίτι από την Τράπεζα και τους Εισαγγελείς.
Το προαπαιτούμενο της Τροικας είναι να μας πάρουν τα Σπίτια και την Γη μας, το προαπαιτούμενο της Δημοκρατίας είναι να τους Εμποδίσουμε, αλλίως θα χάσουμε μα ένα Χαρτί ό,τι κερδισαν οι Πρόγονοι μας με αίμα.
Αυγερινός Χατζηχρυσός
- See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/a-xatzi/item/7901-epilekste-proapaitoumena-tis-troikas-i-proapaitoumena-tis-dimokratias#sthash.wvSjPDxq.dpuf

1 σχόλιο:

yannidakis είπε...

μία από τις δημοσιεύσεις που ξεχώρισα για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[