Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

“Αυτός δολοφόνησε τον Σωκράτη Γκιόλια” – Ο πληρωμένος δολοφόνος που κατονομάζεται από τον συνεργό του…

Από το Olympia
Ο καταδικασμένος για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο Τάσος Τσεχιλίδης εξαπολύει «βόμβες μεγατόνων» μέσα από τις φυλακές της Λάρνακας και εμπλέκει τον συγκρατούμενό του Δ. Μαμαλικόπουλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών, αλλά και σε άλλη μια δολοφονία με «οσμή» τρομοκρατίας στην Κρήτη! «Αυτός σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια! .....

Ο Μαμαλικόπουλος είναι στη Σέχτα, ο ίδιος μου τα έλεγε στο κελί…» είπε ο Τσεχιλίδης για τον Μαμαλικόπουλο, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί, όπως κι εκείνος, σε πέντε φορές ισόβια για τις πέντε δολοφονίες στην Αγία
Νάππα το καλοκαίρι του 2012.
Ο Τσεχιλίδης, ο οποίος «έσπασε» ψυχολογικά μόλις άκουσε την ποινή-μαμούθ που του επιβλήθηκε, άρχισε να «κελαηδάει» από την πρώτη στιγμή και ζήτησε ο ίδιος να δει τους Κύπριους αστυνομικούς, προκειμένου να τους πει όλα όσα γνωρίζει, όχι μόνο για την υπόθεση της Κύπρου, αλλά ακόμη και για γιάφκες στην Ελλάδα, οι οποίες δεν υπάρχουν πλέον, όπως λένε πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ή και για δολοφονίες που, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έχει διαπράξει ο φίλος του και συγκρατούμενός του Δ. Μαμαλικόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο Τσεχιλίδης είπε στους εμβρόντητους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος είναι ένας από τους τρεις οπλοφόρους της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, οι οποίοι εκτέλεσαν το καλοκαίρι του 2010 τον γνωστό δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την έγκυο γυναίκα του.
Ο ισοβίτης προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας στους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος, ακόμη και την εποχή που οι δυο τους έκαναν παρέα στην Αθήνα, του έλεγε πως έχει σχέση με ένοπλες οργανώσεις, ενώ σε συζητήσεις που είχαν εκθείαζε τις ενέργειες της Σέχτας Επαναστατών, λέγοντας πως είναι «κομάντος-φαντάσματα» και πως η Αντιτρομοκρατική ποτέ δεν πρόκειται να βρει τους ίδιους ή τα όπλα-ταυτότητα της οργάνωσης. Επίσης, ο Τσεχιλίδης μιλά και για ακόμη μία ανθρωποκτονία στην οποία εμπλέκει τον φίλο του και συγκρατούμενό του. Πρόκειται για τη δολοφονία ενός άνδρα που είχε γίνει στην Κρήτη το 2009 και εκείνη την εποχή είχε αποδοθεί σε κυκλώματα της νύχτας.
Οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι πλήρως ενήμεροι για τις αποκαλύψεις του κρατουμένου των φυλακών Λάρνακας, όμως τηρούν στάση αναμονής έως τη στιγμή που θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, ώστε να έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες: «Τότε θα ξεκαθαρίσει αν ρίχνει απλά “πυροτεχνήματα” ή έχει κρατήσει άσους στο μανίκι του…» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση της υπόθεσης.
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ
Και στις δύο δολοφονίες ήταν πιστόλια Glock 17
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αποκαλύψεις του Τάσου Τσεχιλίδη ίσως έχουν κάποια βάση, καθώς ορισμένα στοιχεία «δένουν», όπως τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια όσο και στην πενταπλή εκτέλεση των σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν πιστόλια Glock 17.
Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, τον οποίο ο Τσεχιλίδης κατονομάζει ως έναν από τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια, χρησιμοποίησε πιστόλι μάρκας Glock 17 με συμβατική γεμιστήρα (δηλαδή, 15 σφαίρες στη γεμιστήρα συν μία στη θαλάμη του όπλου) προκειμένου να εκτελέσει τους πέντε σωματοφύλακες του Κύπριου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα. Χρειάστηκε μόλις 20 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει πέντε ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα οπλοφορούσαν και ήταν εκπαιδευμένοι στις ειδικές δυνάμεις!
Στην περίπτωση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, οι τρεις δράστες ήταν οπλισμένοι, οι δύο με πιστόλια μάρκας Glock 17 με μακριά γεμιστήρα (δηλαδή, 30 σφαίρες συν μία στη θαλάμη του πιστολιού) και ο τρίτος με περίστροφο 38 Special. Μόλις είδε τον Σωκράτη Γκιόλια, ο τρομοκράτης με το περίστροφο πυροβόλησε τη βαριά γυάλινη πόρτα της εισόδου, ενώ οι δύο συνεργοί του γάζωσαν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα τον άτυχο δημοσιογράφο, τη στιγμή που αυτός έκανε κίνηση να ανέβει τις σκάλες σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τη ζωή του.
Θ. Π. ΠΑΝΟΥ
Φίλος του Μαζιώτη και του «Γιώργου»
Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς η Αντιτρομοκρατική τον παρακολουθούσε πολύ καιρό πριν από τη δολοφονία στην Αγία Νάπα, αφού είχε βάσιμες υποψίες πως μπορεί να έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο συγκρατούμενός του στις φυλακές της Λάρνακας φέρεται να είπε στους Κύπριους αστυνομικούς πως ο Μαμαλικόπουλος είναι φίλος με τον καταζητούμενο «αντάρτη πόλης» Νίκο Μαζιώτη, ενώ τόνισε πως συχνά πυκνά οι δυο τους -μαζί με έναν «Γιώργο», που επίσης είναι γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο- είχαν συναντήσεις σε καφενείο της πλατείας Εξαρχείων.
Σε αυτές τις συναντήσεις ο Τσεχιλίδης δεν γνωρίζει τι συζητούσαν μεταξύ τους, καθώς υποστηρίζει ότι ο Μαμαλικόπουλος δεν του είχε πει. Πάντως, γεγονός είναι πως και στην Αντιτρομοκρατική κατά το παρελθόν είχαν φτάσει πληροφορίες για σχέσεις του Μαμαλικόπουλου με τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη και τη συμβία του Πόλα Ρούπα.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατά την παρακολούθηση που έκαναν στον Μαμαλικόπουλο τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει σε στέκια αντιεξουσιαστών, ενώ μήνες πριν από τη σύλληψή του διέμενε μόνιμα σε κτίριο υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο θεωρούνταν στέκι αντιεξουσιαστών, οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: