Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Πυρετώδεις διεργασίες

Στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, την Παρασκευή, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, την ώρα που το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος απέκλεισε τόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών όσο και ενός επικείμενου ανασχηματισμού, ενώ σε ό,τι αφορά τις βολές που δέχεται από στελέχη του κόμματος είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ ασχολούμαι κάθε μέρα με τη φαντασία και τις φαντασιώσεις κανενός», διαψεύδοντας τα περί παραίτησής του.

"Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, διαψεύδοντας με τη σειρά του τις φήμες.

«Κάθε κυβέρνηση, έτσι και αυτή περνά μια δύσκολη στιγμή.Ο πρωθυπουργός έχει όλες τις αναλύσεις και τα δεδομένα και θα λάβει τις αναγκαίες και ικανές αποφάσεις με τη συμπαράσταση όλων μας», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε ερώτηση αν θα γίνει και αν κρίνεται απαραίτητος ο ανασχηματισμός.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης έχει συγκαλέσει για την Πέμπτη το βράδυ, συνεδρίαση του Συμβουλίου των Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

«Οι διαφορετικές απόψεις είναι υγεία, αλλά υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να εκφραστούν», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.

Πρόσθεσε ότι, οι διαφορετικές απόψεις είναι υγεία, αλλά υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να εκφραστούν. «Η κυβερνητική οικονομική πολιτική πρέπει να αναπροσαρμοστεί με δομικά φιλολαϊκά χαρακτηριστικά», ανέφερε επίσης στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

«Ο πρωθυπουργός θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα όμως άλλα θα περίμενε να ακούσει ο Έλληνας πολίτης» δήλωσε σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΝΔ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «ο λαός απαιτεί αλλαγή πορείας της χώρας με διαφορετική κυβέρνηση».

ΑΘΗΝΑ 984


Δεν υπάρχουν σχόλια: