Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

"Πράσινο φως" για γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια!





Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

Αλλαγή σκηνικού στην υπόθεση της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει 131 πολίτες, και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την δημιουργία μεγάλου και σύγχρονου γηπέδου στον φυσικό χώρο της «Ένωσης».
Στην πραγματικότητα, η απόφαση του ΣτΕ, που είχε βγεί αρκετό καιρό πριν, και καθαρογράφτηκε πριν λίγες μέρες, ακυρώνει τα πρώτα σχέδια που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Γρανίτσας, όμως στην απόφαση του ΣτΕ δεν περιλαμβάνεται μέσα η δεύτερη πρόταση του Γρανίτσα που είχε υποβληθεί το 2002 για κατασκευή γηπέδου με λιγότερες εμπορικές χρήσεις και χωρητικότητας περίπου 40.000 θέσεων.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι, βάσει της δεύτερης πρότασης Γρανίτσα, η ΑΕΚ είναι ελεύθερη να προχωρήσει στην ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και ευρύχωρου γηπέδου στην φυσική της γειτονιά, χωρίς να περιμένει την απάντηση για τον χώρο στον ΟΔΔΥ, που ακόμη κι αν ήταν θετική, θα καθυστερούσε πολύ την κατασκευή του γηπέδου.
Η απόφαση αυτή ασφαλώς χαροποιεί ιδιαίτερα την πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ, που έχουν ταχθεί υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου μόνον στην Ν. Φιλαδέλφεια και απομένει να δούμε ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, που στόχευε σχεδόν αποκλειστικά στην δημιουργία γηπέδου στον ΟΔΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: