Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Χριστιανική Λογοκρισία.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Κώστας Γαβράς δήλωσε ότι

βρίσκει πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, αυτό που συνέβη: «το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σε ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα».

Ο σκηνοθέτης σημειώνει πως ό,τι δείχνει το βίντεο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ότι σκοπός του φιλμ ήταν να δείξει τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο ανά τους αιώνες από ανθρώπινο χέρι.

Δήλωσε ότι δεν τον ξαφνιάζουν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες… Λυπάμαι πολύ!»

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο σκηνοθέτης εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αφαίρεση του ονόματός του από το συγκεκριμένο βίντεο.


Αντιδρά στο «κόψιμο» σκηνών από το φιλμάκι του ο Κώστας Γαβράς


===============================


Μετά απο αυτό Θα μπορούσε αύριο ο Αγγλικος τύπος να λέει :

“Γιατί θέλουν οι Έλληνες τα μάρμαρα να γυρίσουν πίσω; Ξέρουμε ότι πρόκειται για μνημεία άλλων θεοτήτων και -ακόμη χειρότερα- γνωριζουμε ότι είναι έργο καλλιτεχνών. Μετά το κόψιμο του Κ Γαβρα Φοβόμαστε μη τα “τα λογοκρίνουν”. Ίσως τα μάρμαρα να κινδυνεύουν….

Το φαντάζεστε;

tag: δούλα χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: