Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Πολίτες κατά του Κράτους...


του Γιώργου Φακίτσα

Γεια σας,

την ημέρα της επετείου για τα 35 χρόνια της Μεταπολίτευσης, μία απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά έρχεται να αποδείξει το έντονο πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος και των δημοκρατικών διαδικασιών.


Είναι τραγικό οι λανθασμένες και επιπόλαιες κυβερνητικές αποφάσεις να αναγκάζουν τους πολίτες να στρέφονται εναντίον του Κράτους. Μα ποιος είναι το Κράτος? Οι ίδιοι εμείς είμαστε... Εμείς αποτελούμε το Κράτος και ορίζουμε, μέσω των εκλογών, τους διαχειριστές του συστήματος.


Αν το σκεφτούμε λοιπόν απλά και λογικά, οι πολίτες στρέφονται και των ίδιων τους των εαυτών. Ο "διαχειριστής" - κυβέρνηση έχει εξοργίσει και έχει αποτύχει στο διαχειριστικό - κυβερνητικό του έργο.


Η απόφαση του Υπ. Οικονομικών έρχεται να επιβάλλει πρόσθετη φορολογία στα εισοδήματα των πολιτών, για το έτος 2007. Εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί ήδη. Βέβαια, το Υπουργείο δεν ζητάει χρήματα από όλους αλλά μόνο από όσους δηλώνουν εισόδημα πάνω από 60000 ευρώ. Και πάλι όμως, θεωρώ πως το μέτρο είναι άδικο. Μπορεί κάποιος να έχει εισπράξει πολλά χρήματα το 2007, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να του τα πάρει το κράτος. Άλλωστε κανείς δεν τον ρώτησε πόσες ώρες και πόσο σκληρά δούλεψε για να βγάλει αυτά τα χρήματα. Επίσης, επιπλήττουν όσους δηλώνουν ειλικρινά τα εισοδήματά τους. Δεν είναι "λαμόγια" όσοι βγάζουν πολλά, λαμόγια είναι όσοι βγάζουν πολλά και δεν τα δηλώνουν...διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: