Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Οι θυελλώδεις βορείαδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς επίσης και η νέα πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο Δευτέρα. Κατα τα άλλα προβλέπεται παντού ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 8 Beaufort ενώ στο Ιονιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 5 Beaufort. H θερμοκρασία θα σημειώσει, όπως είπαμε και πρίν, και νέα πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 33 βαθμούς στα Κεντρικά τους 36 στα Δυτικά τους 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33-34 βαθμούς.


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για αύριο Δευτέρα 27/7/09 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς... (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών , Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.

Eπιμέλεια:meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: