Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

"Ο Πόλεμος των Αγωγών" συμπαρασύρει το έργο Μπουργκάς-ΑλεξανδρούποληΣχόλιο του Foreign Press

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην ελληνική κυβέρνηση η είδηση που μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Νovinite, σύμφωνα με την οποία, εν αμφιβόλω τίθεται η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη μετά την εκλογική νίκη του κόμματος GΕRΒ στην Βουλγαρία. Το νεοϊδρυθέν κόμμα που δεν έκρυψε ποτέ τον έντονο φιλοαμερικανισμό του, θεωρεί ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο και εξετάζει μεθόδους για να ακυρωθεί.

«Το δεξιό κόμμα του κ. Μπορίσοφ είναι πρωτοεμφανιζόμενο και κερδίζει για πρώτη φορά τις εκλογές. Ενδεχομένως να μην μπορεί να αντιληφθεί τις πιθανές δεσμεύσεις της χώρας που απορρέουν από τις υπάρχουσες διεθνείς συμφωνίες», επισημαίνει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο καθηγητής Κώστας Φίλης, επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας-Ευρασίας.

Είναι εμφανές ότι η «νέα» βουλγαρική στάση, καθορίζεται βάση των αμερικανικών πιέσεων και δεν έχουν στόχο τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, αλλά τον επίσης ρωσικών συμφερόντων αγωγό αερίου South Stream, που ανταγωνίζεται άμεσα των δυτικών συμφερόντων αγωγό, Νabucco...Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: