Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

κ. Παπανδρέου. Ή παίρνετε 50%+1 ή παραιτείστε

Ο κ. Παπανδρέου τελικά, άγνωστο για ποιο λόγο, παγίδευσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, με τον πολιτικό εκβιασμό που έκανε, αλλά ταυτόχρονα όμως αυτοπαγιδεύτηκε και ο ίδιος σε μια πολιτική κατάσταση χωρίς διέξοδο.
Από τη στιγμή λοιπόν που έθεσε ως κεντρικό ερώτημα προς το λαό το «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο» και τον κάλεσε να πάρει θέση, στον πρώτο γύρο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, κατέστησε τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δημοψήφισμα. Εκτός αυτού,....

ζήτησε ΚΑΘΑΡΗ νίκη και το πιο πάνω διακύβευμα το επαναλαμβάνει συνεχώς όλο και εντονότερα, μετά το βράδυ της Δευτέρας.

Στα δημοψηφίσματα όμως δεν υπάρχει καθαρή νίκη ή βρώμικη νίκη.

Στα δημοψηφίσματα και με βάση τη δημοκρατική αρχή, κερδίζει απλούστατα η πρόταση που θα συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων του λαού. Μόνο αυτή είναι ΚΑΘΑΡΗ και νόμιμη νίκη. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να αθροιστούν οι ψήφοι που θα πάρουν οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο και αυτό το άθροισμα θα πρέπει να ξεπερνά το 50% των εγκύρων ψηφοδελτίων, διαφορετικά ο λαός θα έχει αποφανθεί κατά του μνημονίου.
Αυτή θα είναι η βούληση του λαού.

Επομένως κύριε Παπανδρέου, επειδή δεν θελήσατε απλά να λάβετε ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, αλλά επιδεικνύοντας πολιτική τόλμη μεταφέρατε στο λαό το βάρος της απόφασης, θα πρέπει να δείξετε την ίδια ακριβώς τόλμη και το βράδυ της 7-11-2010, όταν και θα πρέπει να υποβάλετε την παραίτησή σας στην περίπτωση που η πρότασή σας αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό και δεν συγκεντρώσει το 50%.

http://hassapis-peter.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: