Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Άθλια πολιτική δίωξη για την υπόθεση του Βατοπαιδίου

Για πολιτική δίωξη κάνουν λόγο οι δύο πρώην υπουργοί Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Δούκας, αντιδρώντας έντονα στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της προανακριτικής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, (που απευθύνεται και στα μέλη της), τον κατηγορεί πως «μέσα σε ένα γενικό κλίμα αποδοκιμασίας και επιφυλάξεων, επιταχύνετε την όλη διαδικασία έκδοσης των χωριστών πορισμάτων, με σκοπό την συγκάλυψη της αλήθειας και τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης».

Ο κ. Δούκας, επαναλαμβάνει το σύνολο των επιχειρημάτων που έχει υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή - δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για το ιδιοκτησιακό της λίμνης, δεν έχουν ξεκινήσει οι νέες έρευνες πραγματογνωμοσύνης που θα αποδείκνυαν την ζημία του Δημοσίου, ενώ από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν παρουσιαστεί τρεις διαφορετικές ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις της ζημίας κλπ. - και υπενθυμίζει την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής, όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε την λειτουργία της Επιτροπής «οριακά αξιόπιστη», αναγνωρίζοντας κενά στην...
τεκμηρίωση των κατηγοριών.

«Είστε υπεύθυνος για την έρευνα όλων των στοιχείων και εγγράφων και την μη απόκρυψη κανενός από αυτά. Σε αντίθετη περίπτωση, είστε συνεργός στην οργανωμένη επιχείρηση πολιτικής δίωξης και κατασυκοφάντησης, τόσο της δικής μου, όσο και των συναδέλφων μου. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη Ευρωπαϊκή δημοκρατία» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δούκας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ διέπραξε - και μόνον αυτό - μια τεράστια πολιτική αθλιότητα. Η παραπομπή μου στο Δικαστικό Συμβούλιο, είναι και παράνομη και ανήθικη, αφού είναι σε όλους γνωστό, ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή ή σχέση με την όλη υπόθεση."

Ο κ.Βουλγαράκης κάνει κι εκείνος λόγο για παραπομπή ενός πρώην υπουργού "χωρίς στοιχεία, για πολιτικούς και μόνον λόγους", δημιουργώντας έτσι "ένα άθλιο θεσμικό προηγούμενο."

Προσθέτει ακόμη ότι "εάν η Βουλή προσυπογράψει αυτή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα δεχθώ καμία παραγραφή." "Είναι προφανές ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ζήτησαν την παραπομπή μου, προσβάλλουν τη Δημοκρατία, παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα και τους Νόμους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο και θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες Ελληνικές αλλά και Ευρωπαϊκές αρχές».

Τέλος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Με την σημερινή του απόφαση ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε αυτό που έχω πει από τις 22 Οκτωβρίου του 2008 μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέλη της ειδικής επιτροπής της Βουλής, από τις 6 Οκτωβρίου 2010 έως πρόσφατα άλλα έλεγαν σε δημοσιογράφους - όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης - και άλλα προτείνουν στο πόρισμά τους.

Με την σημερινή τους πρόταση, καταπατούν θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, υποτάσσοντας την απονομή του δικαίου σε μικροκομματικές επιδιώξεις ευθέως σχετιζόμενες και με τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Μόνον όταν η υπόθεση περιέλθει στην αρμοδιότητα των αμερόληπτων δικαστών θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: