Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πως η πράσινη προπαγάνδα διαστρεβλώνει γεγονότα και παραπληροφορεί πολίτες και φορείς.

Ένα δείγμα της αθλιότητας που μαστίζει την πολιτική ζωή και έχει χρώμα καταπράσινο, είναι αυτό που συνέβει με αφορμή την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια προχθές στον Πειραιά, συνοδευόμενο από τον Βασίλη Κορκίδη, όπου και μίλησε σε εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου του Πειραιά.
Όσοι ζουν στον Πειραιά, γνωρίζουν ότι το παραεμπόριο μαστίζει την πόλη από ακρη σε άκρη, ενώ οι αρμόδιοι φορείς και η δημοτική αστυνομία παίζουν τον ρόλο του παρατηρητή. Αυτό συμβαίνει λίγο πολύ στους περισσότερους “πράσινους” δήμους αλλά στον Πειραιά έχει πάρει διαστάσεις λαίλαπας καταστρέφοντας όχι μόνο το εμπόριο αλλά και την δραστηριότητα των νόμιμων μικροπωλητών που βλέπουν έναν παράνομο ανταγωνισμό να συρρικνώνει το εισόδημα του.
Ο Κικίλιας λοιπόν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν ίσως ο μόνος υποψήφιος που δεν αναφέρθηκε απλώς στους εμπόρους που ζημιώνονται αλλά έκανε και ειδική μνεία στους νόμιμους μικροπωλητές που μένουν ανυπεράσπιστοι ενώ διαθέτουν χρυσοπληρωμένες άδειες και βέβαια πληρώνουν τους φόρους τους όπως άλλωστε και οι μαγαζάτορες. Είναι προς τιμήν του που εθιξε ένα θέμα όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρούν τους μικροπωλητές περίπου ως…
παρείσακτους λόγω της παντελούς αγνωσίας που έχουν για την πραγματική αγορά.
Η συνέχεια; Ο πράσινος μηχανισμός λάσπης διαστρέβλωσε τις δηλώσεις Κικίλια διαδίδοντας ότι “Ο Κικίλιας δήλωσε πως θα πατάξει τους μικροπωλητές (!!!)”. Αν είναι δυνατόν, αυτή η αθλιότητα παρ’ ότι είναι παρανοϊκή έστω και σαν φήμη, πήρε τις διαστάσεις “είδησης” με αποτέλεσμα το συνδικάτο νόμιμων μικροπωλητών Ελλάδας να βγάλει …καταδικαστική δήλωση (!) για τις υποτιθέμενες δηλώσεις Κικίλια.
Αντί να επικροτήσει τις δηλώσεις του, που βέβαια δεν τις γνώριζε αφού φρόντισαν γι’ αυτό τα πράσινα παπαγαλάκια. Ο Κικίλιας βέβαια απάντησε άμεσα επαναλαμβάνοντας αυτούσια τις δηλώσεις του, αλλά η λάσπη μένει γιατί δυστυχώς η διάψευση δεν θα “παίξει” σε κανένα από τα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής. Δείτε τη:

Προς: Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος
Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου που αναρτήσατε στο blog σας αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω τα εξής:
Στη συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αγίου Βασιλείου και Φρεατίδος Πειραιά,  δήλωσα και δεσμεύτηκα πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στη πάταξη του παραεμπορίου, που πλήττει ιδιαίτερα τη νομιμότατη τάξη των Μικροπωλητών
Οποιαδήποτε στρέβλωση αυτής της θέσης μου αποτελεί προϊόν κακόβουλης στόχευσης.
Βασίλης  Κικίλιας
Προς τους φίλους μικροπωλητές πάντως, σε περιόδους μαύρης προπαγάνδας, καλό θα είναι να πρυτανεύει η στοιχειώδης λογική σε τέτοια φαινόμενα ή απλώς ένα τηλέφωνο διευκρινιστικό.

Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: