Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κ.Σημίτης - «Υπονοούμενα και μισόλογα δεν είναι αποδεκτά»

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠαΣοΚ - Πάει να γυρίσει μπούμερανγκ η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Να ξεκινήσει από το 1996 ή όποια έρευνα για την οικονομία σε επίπεδο εξεταστικής ζητεί με γραπτή του δήλωση ο Κώστας Σημίτης που σημειώνει: «Υπονοούμενα και μισόλογα δεν είναι αποδεκτά»
Η (ερμηνευθείσα ως) πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να διευρύνει τον χρονικό ορίζοντα μιας ενδεχόμενης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία έως το 2001, προκάλεσε την όχληση του Κώστα Σημίτη. Με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός παρενέβη στο ζήτημα ζητώντας η όποια έρευνα να ξεκινήσει από το 1996.
Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Σημίτης αναφέρει: ...
«Η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν απο το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά".

Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση Σημίτη, ωστόσο, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι με τον πρώην πρωθυπουργό δεν υπάρχει καμμία διάσταση απόψεων.

Επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο κ. Σημίτης «ορθώς μιλάει» και υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου, στη χθεσινή του συνομιλία με τους δημοσιογράφους, απλά απάντησε με τη φράση «όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία», όταν ρωτήθηκε εάν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και την «Γκόλντμαν Σακς».

ΝΔ: Εξεταστική από το 1981

Έξεταστική Επιτροπή για την οικονομία με χρονικό εύρος 30 ετών ξαναζήτησε η Νέα Δημοκρατία που δια του εκπροσώπου της παρενέβη στην «παρεξήγηση» Σημίτη - κυβέρνησης:

«Ο κ. Παπανδρέου θέλει Εξεταστική για την Οικονομία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τα δικά του, για να κρύψει όσα δεν συμφέρουν το ΠΑΣΟΚ και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ο ίδιος και οι υπουργοί του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά: Θέλουμε να διερευνηθούν όλα όσα αφορούν την Ελληνική Οικονομία, από το 1981 μέχρι και σήμερα, για να μάθει επιτέλους ο Ελληνικός Λαός, μεταξύ των άλλων, γιατί- και κάτω από ποιες συνθήκες- οδηγήθηκε η χώρα από τον σημερινό Πρωθυπουργό στην τριμερή επιτήρηση».

Πληροφορίες από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: